Home Nieuws Vocht in woning
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vocht in woning

Hoe komt vocht in een woning?

Al dat vocht in huis, waar komt het toch vandaan? Wij als bewoners brengen dagelijks een grote hoeveelheid vocht in onze woningen, bijvoorbeeld tijdens koken, douchen en het drogen van wasgoed. Om dit vocht uit huis te verwijderen is goede ventilatie vereist, de vochtige lucht moet naar buiten afgevoerd worden. Wanneer er te weinig ventilatie in de woning is, blijft het vocht binnen en trekt het in muren, vloeren en plafonds.

In een woning met slechte isolatie is het vocht als condens zichtbaar. De waterdeeltjes in de lucht komen in contact met koude ramen en koude muren en condenseren vervolgens. Het condensvocht is doorgaans zichtbaar op kozijnen en plafonds. Extra isolatie voorkomt condensvocht in de woning, hier staan meestal wel hoge kosten tegenover.

Vochtproblemen in huis

In een vochtige woning krijgt u vroeg of laat te maken met één of meerdere vochtproblemen. De hoge vochtigheidsgraad veroorzaakt problemen zoals schimmels, een toename van huisstofmijten, een muffe geur in huis, beslagen ramen, en niet zelden extra ongedierte in huis. Vochtige muren gaan vochtplekken vertonen en behang of stucwerk laat los. Ook zoutuitslag op een muur wijst op een vochtprobleem.

Een vochtige woning drogen

Het is belangrijk om een vochtige woning grondig te drogen voordat onherstelbare vochtschade wordt aangericht. Een maat voor de hoeveelheid vocht in een woning is de relatieve vochtigheid. De ideale luchtvochtigheid bedraagt omstreeks 50 - 55% RV. Indien deze waarde hoger is, is het gebruik van een luchtontvochtiger aan te bevelen. Een dergelijke ontvochtiger verwijdert overtollig vocht uit de woning en laat alle materialen drogen. Hierdoor wordt extra vochtschade voorkomen en kan opnieuw een gezond binnenklimaat worden verkregen.

Voor het bestrijden van condens en het drogen van uw woning heeft AirSain een ruim assortiment luchtdrogers en vochtmeters.

Meer lezen over vocht verwijderen?

AirSain voor een ruime keuze luchtontvochtigers!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen