15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Schimmel op muur of plafond bestrijden en voorkomen
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 15 jaar expertise Oprecht advies

Schimmel op muur of plafond bestrijden en voorkomen

Schimmelplekken

Wie kent ze niet, de vieze schimmelplekken op een muur of op het plafond? Aanvankelijk ziet u weinig schimmel, maar in korte tijd worden kleine schimmelvlekjes grote, vaak zwarte, schimmelplekken op muren of plafonds. De schimmels groeien op vochtige plaatsen. Dit kan in een vochtige badkamer zijn, in een woonkamer of slaapkamer met een hoge luchtvochtigheid, of op een vochtige muur en op een vochtig plafond.

Schimmels op muren en plafonds voorkomen

Om schimmels op een muur of plafond te voorkomen is voldoende ventilatie in uw woning vereist. Tijdens ventileren wordt vochtige lucht afgevoerd zodat muren en plafonds kunnen drogen. In de meeste woningen is het niet altijd mogelijk voldoende vocht te verwijderen door alleen ventileren. Er wordt onvoldoende vocht afgevoerd, of de luchtvochtigheid van de verse lucht is dermate hoog dat de vochtige muur of het vochtige plafond nauwelijks droogt. U raakt de schimmels in huis dan niet kwijt, sterker nog, de schimmelplekken worden alsmaar groter.

In menig badkamer is schimmel aanwezig op een muur of op het plafond. Maar ook woonkamers, keukens, slaapkamers en kelders blijven in veel gevallen niet gevrijwaard van schimmels. In een vochtige woning zijn vaak meerdere vochtproblemen aanwezig, bijvoorbeeld een condensprobleem, optrekkend vocht in een muur of een lekke kelder. Het is dan erg lastig om schimmels op muren en plafonds te voorkomen. Alleen met een goede luchtontvochtiger kunt u de luchtvochtigheid in één of meerdere vertrekken laten dalen zodat schimmelgroei stopt. Vanzelfsprekend dient u eventuele lekkages eerst te laten repareren voordat sprake kan zijn van optimale vochtbestrijding.

Schimmels op een muur of plafond verwijderen

Nadat vochtproblemen succesvol verholpen zijn en de luchtvochtigheid verlaagd is, kunt u de schimmels op een muur of plafond verwijderen. Voor het verwijderen van schimmels kunt u gebruik maken van een schimmelreiniger. Dit reinigingsmiddel voor schimmels is op tal van plaatsen in handige sprayflacons verkrijgbaar.

Schimmels in huis zijn ongezond

Schimmels in huis zijn een bedreiging voor uw gezondheid. De schimmelplekken zijn niet alleen vies, maar kunnen ook luchtwegklachten veroorzaken. In een vochtig huis met schimmels op de muren en plafonds is het binnenklimaat slecht. Pak daarom schimmelproblemen op tijd aan, voordat deze te groot zijn om eenvoudig op te lossen.

Heeft u vragen over luchtontvochtiging in huis? Neem vrijblijvend contact op met AirSain. Onze medewerkers staan voor u klaar.

Meer lezen over vocht in huis?

 

15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 15 jaar expertise Oprecht advies