Home Luchtkwaliteit Huis Vochtbestrijding Zelf vocht bestrijden
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vochtbestrijding Zelf vocht bestrijden

AirSain, hét adres voor luchtontvochtigers, bouwdrogers en airblowers!

Vochtbestrijding in huis

Altijd een hoge luchtvochtigheid in huis, waar komt dat vocht toch vandaan? Op deze vraag het goede antwoord vinden is niet eenvoudig. Soms is de oorzaak van een vochtprobleem meteen duidelijk. Vaker zijn er meerdere oorzaken voor de vochtproblemen te vinden en is de juiste aanpak van vochtbestrijding erg lastig. Goede vochtbestrijding behelst twee zaken, namelijk vocht verwijderen en de oorzaak van de vochtproblemen verhelpen.

Voor het verwijderen van vocht in huis gebruikt men luchtontvochtigers en airblowers. Deze apparaten behoren tot de standaarduitrusting van gespecialiseerde vochtbestrijding bedrijven. Woningbezitters en huurders die eerder met vochtproblemen te maken hebben gehad, bezitten vaak al een luchtontvochtiger.

Specialisten in vochtbestrijding pakken daarnaast ook de oorzaak van het probleem aan met onder andere impregneermiddelen, coatings en kitten. De vochtbestrijders worden ingeschakeld bij een lekke kelder, een natte kruipruimte, bij koudebruggen en lekkages, en bij vochtige muren door doorslaand of optrekkend vocht.

Zelf vocht bestrijden

In een woning met een hoge luchtvochtigheid treden vaak problemen met schimmel op. Voordat de strijd met schimmelreinigers en kitverwijderaars aanvangt, moet de luchtvochtigheid in huis worden verlaagd zodat schimmel niet direct terugkeert. Zelf vocht bestrijden bij kleine vochtproblemen is relatief eenvoudig. Zorg voor voldoende ventilatie, laat de ruimte goed drogen met behulp van een luchtontvochtiger of bouwdroger, en verwijder de nare vocht- en schimmelplekken met speciale middelen die bij de bouwmarkt verkrijgbaar zijn. Een vochtige badkamer, slaapkamer, woonkamer of keuken is op deze manier prima vochtvrij te krijgen.

Schakel bij grote vochtproblemen een gespecialiseerd bedrijf in. Zij kunnen een kelderafdichting aanbrengen, muren injecteren en vloeren coaten met de daarvoor bestemde vochtbestrijdingsmiddelen.

AirSain is specialist in luchtontvochtiging, een belangrijk deel van goede vochtbestrijding. Particulieren en bedrijven hebben keuze uit een riant assortiment luchtontvochtigers, bouwdrogers, adsorptiedrogers en airblowers. De meeste modellen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Meer lezen over vochtbestrijding en ontvochtiging?

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen