Home Huis Bevochtiging voor verhogen luchtvochtigheid
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Bevochtiging voor verhogen luchtvochtigheid

Bevochtiging, waarom lucht bevochtigen?

Het toepassen van bevochtiging in het binnenklimaat is vaak wenselijk of zelfs noodzakelijk. Bevochtiging zorgt ervoor dat in perioden met een natuurlijke lage luchtvochtigheid toch voldoende vocht in de lucht aanwezig is. Starten met het gebruik van een luchtbevochtiger is aan te raden direct aan het begin van een periode met een lage luchtvochtigheid. Het is beter niet te wachten met bevochtiging tot het vochtgehalte van de binnenlucht sterk gedaald is. Het vocht dat inmiddels uit de lucht, het pand en inboedel is getrokken dient opnieuw te worden aangevuld. Indien men op tijd start met bevochtiging hoeft men slechts de optimale luchtvochtigheid in stand te houden. Bevochtiging is daardoor effectiever.

Bevochtiging en luchtvochtigheid

Luchtbevochtigers zijn vooral onmisbaar in koude tijden en bij gebruik van verwarming en kachels die de lucht uitdrogen. Koude lucht bevat van nature weinig vocht en kenmerkt zich vaak als droge lucht. Bij koud weer wordt de verwarming in huis of kantoor hoger gezet. Hierdoor wordt uitdroging van de binnenlucht ernstig versterkt. De luchtvochtigheid zakt beneden 40%. Percentages luchtvochtigheid van 30% en zelfs 25% zijn daarbij niet uitgesloten.

Luchtvochtigheid verhogen met een luchtbevochtiger is goed voor de gezondheid en voor bescherming van kwetsbare materialen

Door goede bevochtiging wordt voldoende vocht in de lucht gebracht om de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau te houden. Met bevochtiging voorkomt u gezondheidsklachten door droge lucht. Hoofdpijn, droge ogen, keelirritatie, droge slijmvliezen, verstopte neus, gesprongen lippen en huidproblemen. Allemaal veel voorkomende klachten bij droge lucht! Met bevochtiging beschermt u ook houten vloeren, meubelen, schilderijen, muziekinstrumenten en andere voorwerpen van natuurlijke materialen tegen scheuren en krimpen. Schade door uitdroging is eenvoudig te voorkomen met de juiste luchtbevochtiger of serie bevochtigers.

Bevochtiging, waar lucht bevochtigen?

Bevochtiging is wenselijk in elke binnenruimte waar u langdurig verblijft. In huis past men luchtbevochtigers vaak toe in woonkamers en slaapkamers. In deze ruimten in huis brengt men doorgaans de meeste tijd door. Met bevochtiging verkrijgt u vochtige 'zachte lucht' in elke kamer naar wens. Een bevochtiger wordt ook vaak in een babykamer of kinderkamer geplaatst.

Ook op de werkplek bevinden we ons een groot deel van de dag. Vooral in kantoren is de lucht vaak erg droog. Intensief gebruik van de verwarming in kantoor laat de luchtvochtigheid sterk dalen. Bevochtiging op de werkplek houdt u scherp en fris. Minder vermoeidheid, hoofdpijn en irritatie van luchtwegen dankzij beheersing van de luchtvochtigheid. Bevochtiging in kantoor voor goede concentratie en prestaties! Bevochtiging eenvoudig online kopen? AirSain heeft een uitgebreid assortiment luchtbevochtigers voor bevochtiging in huis, kantoor, zorgsector, openbare gebouwen, industrie en opslag. Voor bevochtiging van grote ruimten vindt u bij AirSain professionele bevochtigers met een hoge capaciteit van bevochtiging.

Bevochtiging kiezen

Is de luchtvochtigheid laag en u overweegt één of meerdere luchtbevochtigers aan te schaffen? Het is raadzaam om direct de meest geschikte wijze van bevochtiging te kiezen. Kies ik voor ultrasoon bevochtiging of stoombevochtiging, of ga ik de lucht bevochtigen met één of meerdere luchtwassers of bevochtigers met bevochtigingsfilter? Bij het kiezen van de juiste wijze van bevochtiging dient u factoren te overwegen als: Wat is de inhoud van de ruimte(-n)? Wil ik continue bevochtigen of slechts enkele uren per dag? (in verband met energieverbruik) Wil ik vernevelen of onzichtbare natuurlijke bevochtiging? Deze vragen zijn van belang bij het kiezen van de juiste luchtbevochtiger(-s).

Natuurlijk helpen de medewerkers van AirSain u graag bij het kiezen van de juiste wijze van bevochtiging. Maak gebruik van jarenlange ervaring in bevochtiging! Voor advies bel vrijblijvend met AirSain: 0497 - 512164 of 011-515389 (BE).

AirSain. Uw specialist in bevochtiging!

Meer lezen over bevochtiging en luchtbevochtigers?

Is de luchtvochtigheid laag?

AirSain, hét adres voor luchtbevochtigers en toebehoren

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies