20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Kantoor Binnenklimaat in kantoor verbeteren
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Binnenklimaat in kantoor verbeteren

AIRSAIN VOOR UW LUCHTBEVOCHTIGER, LUCHTONTVOCHTIGER EN LUCHTREINIGER

Een gezond binnenklimaat in uw kantoor

Droge lucht in kantoor

Het binnenklimaat in kantoren is meestal erg droog. De lage luchtvochtigheid in een kantoor is erg hinderlijk. Prikkende ogen, keelpijn, droge hoest, hoofdpijn, huidklachten, de droge lucht is belastend voor het lichaam. In een kantoorruimte waar de luchtvochtigheid laag is, blijven verontreinigingen bovendien lang in de lucht zweven. Luchtbevochtiging zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid naar een gezonde waarde stijgt. Door het gebruik van een luchtbevochtiger wordt het binnenklimaat in een kantoor milder en neemt de statische elektriciteit af. Indien de lucht bevochtigd wordt met een luchtwasser worden tevens de zwevende deeltjes uit de lucht verwijderd.

Vochtig kantoor

Het binnenklimaat in kantoren kan vochtig zijn indien het kantoorpand gevestigd is in een waterrijke of bosrijke omgeving. De hoge luchtvochtigheid maakt het kantoor benauwd en muf. Als het kantoor lang vochtig blijft, gaan schimmels groeien waardoor het binnenklimaat ongezond wordt.

Vocht in kantoor verwijderen

Het binnenklimaat verbeteren in een vochtig kantoor? Met een luchtontvochtiger is het mogelijk om dagelijks een grote hoeveelheid vocht uit het kantoor te verwijderen. Het is belangrijk dat alleen overmatig vocht uit het binnenmilieu wordt verwijderd. In een gezond kantoor is de luchtvochtigheid omstreeks 50%. Kies daarom voor een luchtontvochtiger met een ingebouwde hygrostaat of schaf een hygrometer aan indien de ontvochtiger geen hygrostaat bezit. De luchtontvochtiger schakelt zichzelf uit of kan handmatig worden uitgeschakeld als de optimale luchtvochtigheid in kantoor bereikt is.

Luchtverontreinigingen in een kantoor

In menig kantoor bevat de lucht veel verontreinigingen. In de nabijheid van drukke wegen en industriegebieden is verse lucht in een kantoor niet altijd schoon. Luchtverversing betekent niet automatisch schone lucht!

Dankzij het rookverbod is de schadelijke sigarettenrook uit het binnenklimaat verdwenen. Bijna alle grote kantoren hebben een speciale rookruimte met luchtafzuiging of luchtreiniging. Wanneer deze ruimte niet aanwezig is, worden de werknemers gevraagd buiten te roken.

Tonerstof in een kantoor

Toch is het aantal verontreinigingen in de lucht van een kantoorruimte vaak nog erg hoog. Door uitstoot van printers en kopieerapparaten komt veel tonerstof in het binnenklimaat terecht. Alleen ventileren is niet voldoende om deze schadelijke stoffen uit het binnenmilieu te verwijderen. Bij veelvuldig gebruik dient men printers en kopieerapparaten in een aparte ruimte te plaatsen zodat werknemers niet direct aan tonerstof worden blootgesteld.

Airconditioning: koeling en verwarming

Het comfort in een kantoor kan verhoogd worden door koeling en verwarming. Een aangename temperatuur maakt een kantooromgeving behaaglijk. Goede airconditioning is echter meer dan alleen koelen en verwarmen. Een airco met ventilatie, bevochtiging, ontvochtiging en luchtreiniging behoort ook tot de mogelijkheden.

Binnenklimaat verbeteringen voor kantoren

Airsain is leverancier van binnenklimaat verbeteringen voor kantoren. Maak keuze uit een ruim assortiment luchtbevochtigers, luchtontvochtigers, luchtreinigers, mobiele airconditioners en complete airco systemen voor een aangenaam, gezond binnenklimaat op kantoor. Speciaal voor grote kantoren is er keuze uit diverse professionele binnenklimaat oplossingen.

Meer lezen over binnenklimaat?

AirSain voor binnenklimaat oplossingen

U heeft snel een gezond kantoor!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies