Home Nieuws Lightair Ionflow luchtreinigers bestrijden griepvirus
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Lightair Ionflow luchtreinigers bestrijden griepvirus

Lightair High Density ionisatie tegen virussen

Een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek in Zweden heeft bevestigd dat Lightair Ionflow ionisatie succesvol verscheidene virussen in de lucht onschadelijk maakt en in aantal doet afnemen. Eén van de virussen dat uit de lucht verwijderd wordt is het griepvirus (influenza). Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van het Karolinski Institute in Stockholm en de Linköping Universiteit in Linköping Zweden. De resultaten zijn gepubliceerd in Nature Scientific Reports.

Uit de studie is gebleken dat de Ionflow ionisatie technologie de besmettelijkheid van diverse virussen in de lucht doet afnemen. De hoeveelheid virussen in de lucht neemt in een ruimte met Ionflow luchtreiniging eveneens af. Geconcludeerd wordt dat het apparaat verspreiding van infectieziekten zoals het griepvirus tegengaat. De High Density ionisator verspreidt miljarden luchtzuiverende ionen die de strijd met virussen in de lucht aangaan. Virussen en andere kleine verontreinigingen worden door de collector van de ionisator opgevangen. De vuilcollector van de luchtreiniger is afwasbaar zodat geen losse luchtfilters nodig zijn.

Niet elke ionisator heeft deze krachtige luchtzuiverende werking. Het is de extreem krachtige ionenstroom van een Lightair Ionflow luchtzuiveringssysteem dat de effectieve virusdodende werking heeft. Bijzonder is dat het luchtzuiveringsapparaat een ozonvrije werking heeft in tegenstelling tot veel andere ionisatoren.

Nature Scientific Reports

Het onderzoeksrapport op Nature Scientific Reports schetst positieve resultaten door verspreiding van griep tegen te gaan met High Density ionisatie. Het onderzoek biedt veel perspectief voor succesvolle ionisatie in ziekenhuizen, wachtkamers, behandelkamers, verpleeghuizen, scholen, kantoren, kinderdagverblijven en vanzelfsprekend ook in woningen.

Lees hier het artikel Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission op Nature.com. Lightair Ionflow luchtreinigers vindt u in onze categorie ionisatoren.

Meer lezen over luchtreiniging?

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen