Home Luchtkwaliteit Huis Luchtkwaliteit binnen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtkwaliteit binnen

Binnenluchtkwaliteit

Slechte luchtkwaliteit binnen

Wist u dat de luchtkwaliteit binnen vaak slechter is dan buiten? En dat terwijl er zoveel aandacht is voor de buitenluchtkwaliteit! Onvoldoende luchtverversing en sterke luchtvervuiling in het binnenklimaat is een gevaarlijke combinatie die leidt tot een slechte binnenluchtkwaliteit.

De luchtkwaliteit binnen behelst meer dan alleen het aantal verontreinigingen in de binnenlucht. Aangename, gezonde lucht heeft ook een goede vochtigheidsgraad en bevat voldoende verfrissende ionen. Het ligt voor de hand dat voldoende ventileren erg belangrijk is voor een goede luchtkwaliteit binnen in huis, kantoor of andere willekeurige ruimte. Toch is goede ventilatie niet zelden onvoldoende om een goede kwaliteit binnenlucht te verkrijgen én te behouden.

Hoe schoon is de verse lucht van buiten nu eigenlijk? Bevat de verse buitenlucht wel voldoende vocht? Wordt het binnenklimaat zo sterk vervuild dat goede ventilatie alleen niet voldoende is om alle verontreinigingen te verwijderen? In deze gevallen heeft het binnenklimaat net dat beetje extra aandacht nodig dat resulteert in een goede luchtkwaliteit.

Woont of werkt u in stedelijk gebied of nabij drukke verkeerswegen of industrie? Dan kan het zijn dat er extra fijnstof, stikstofoxiden, zwaveldioxide en roetdeeltjes in de binnenlucht aanwezig zijn. Wordt er binnen gerookt? Het aantal vervuilende stoffen in de lucht zal duidelijk hoger zijn. Heeft u honden of katten? Er zijn dan meer dierenallergenen aanwezig. Er zijn talloze mogelijkheden waardoor het verkrijgen en behouden van een goede luchtkwaliteit in een binnenruimte lastig is.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid binnen is maar moeilijk op peil te houden als het buiten koud en erg droog is. In de winter kan het vochtgehalte wekenlang, zelfs gedurende enkele maanden, veel te laag zijn. Alleen ventileren biedt dan geen oplossing omdat alleen droge lucht wordt aangevoerd.

Omgekeerd geldt hetzelfde. Een vochtige binnenruimte zal niet snel drogen als tijdens ventileren alleen maar vochtige lucht naar binnen komt. In de herfst en in het voorjaar stijgt de luchtvochtigheid daarom aanzienlijk in veel binnenruimten. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn, maar in binnenruimten die normaal al vochtig zijn kan dit leiden tot extra vochtproblemen. Om bij deze omstandigheden vochtschade te voorkomen - en belangrijker nog, om gezonde binnenlucht te behouden - zal het teveel aan vocht op een andere wijze uit het binnenmilieu moeten worden verwijderd.

Luchtkwaliteit binnen verbeteren

Bij problemen met de binnenluchtkwaliteit zijn passende acties vereist. AirSain biedt een scala aan oplossingen voor diverse luchtkwaliteit problemen in het binnenklimaat. Op het gebied van luchtreiniging en ionisatie, airconditioning, luchtontvochtiging, luchtbevochtiging en luchtmetingen vindt u bij AirSain oplossingen voor kleine én grote binnenruimten. Neem gerust contact op met AirSain voor vrijblijvend advies van een van onze medewerkers.

Meer lezen over luchtkwaliteit?

AirSain voor gezonde lucht!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen