Home Luchtkwaliteit Huis Luchtkwaliteit slaapkamer
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtkwaliteit slaapkamer

AirSain, alles voor een goede luchtkwaliteit!

Luchtkwaliteit in slaapkamers

Een ongezonde slaapkamer?

Een heerlijke nachtrust, wie wil dat nou niet? 's Nachts herstellen we van onze inspanningen overdag. Het liefst staan we elke dag uitgerust en opgewekt op om met volop energie aan de dag te beginnen. Dit lukt alleen lang niet iedereen. Veel mensen kampen met slaapproblemen en worden niet uitgerust wakker. Wie hier regelmatig last van heeft, zou eens moeten denken aan de luchtkwaliteit in zijn of haar slaapkamer.

Ventileren alleen is vaak niet voldoende

Gezonde lucht in een slaapkamer is erg belangrijk, één derde van ons leven brengen we immers in de slaapkamer door! Een goede luchtkwaliteit in de slaapkamer is extra belangrijk omdat we ons dagelijks uren aaneengesloten in dezelfde ruimte in huis bevinden. Tijdens onze slaap gaan we niet even een luchtje scheppen als het benauwd is, nee de frisse lucht moet naar ons toe komen in onze slaapkamers. Je zou denken dat 's nachts de slaapkamer ventileren voldoende moet zijn om de lucht gezond te houden, maar dit is lang niet altijd het geval. Óf ventilatiemogelijkheden zijn ontoereikend, óf tijdens ventileren stroomt vieze lucht de slaapkamer binnen, óf de verse lucht is te droog, er zijn nogal wat mogelijkheden waarbij alleen ventileren niet automatisch zorgt voor een gezonde slaapkamer.

Waardoor een slechte luchtkwaliteit in de slaapkamer?

Kooldioxide, fijnstof, VOC's (vluchtige organische stoffen), Formaldehyde, huisstofmijt en allergenen van huisdieren zijn allemaal voorbeelden van verontreinigingen die in de lucht in een slaapkamer aanwezig kunnen zijn. De lucht in een slaapkamer die aan een drukke straat gelegen is, zal niet altijd fris en schoon zijn. Het fijnstof en andere verontreinigingen van het verkeer zien we liever niet op onze slaapplaats. Maar ook verontreinigingen van binnen in de woning vervuilen mogelijk de slaapkamer. Vluchtige stoffen uit matrassen, vloerbedekking en spaanplaat meubelen vervuilen mogelijk de lucht, maar ook meer onschuldige verontreinigingen zoals huisstofmijt, pollen en allergenen van dieren kunnen de slaap ernstig verstoren. De ongezonde lucht kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en benauwdheid, en zal zeker niet ten goede komen aan een gezonde nachtrust.

Goede luchtkwaliteit in de slaapkamer

De temperatuur, de luchtvochtigheid, de afwezigheid van luchtverontreiniging en voldoende verse lucht zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden in een slaapkamer. Het is zeer goed mogelijk dat wat extra aandacht aan de luchtkwaliteit in de slaapkamer resulteert in een betere slaap.

AirSain heeft onder andere oplossingen voor vieze lucht, droge lucht, vochtige lucht en is leverancier van airconditioning voor ventileren, koelen en verwarmen. Kortom, alles voor gezonde lucht in de slaapkamer!

Meer lezen over oplossingen voor gezonde lucht?

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen