20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Huis Rooklucht Huisstof Schimmels verwijderen met luchtreinigers
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Rooklucht Huisstof Schimmels verwijderen met luchtreinigers

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER EN IONISATOR!

Luchtzuivering in huis voor schone lucht

Elk mens heeft baat bij het zuiveren van lucht in huis. Allergiepatiënten zijn vaak afhankelijk van de aanwezigheid van schone lucht. Elke dag leven met hoofdpijn, benauwdheid en vermoeidheidsklachten vergt veel van mensen. Door het zuiveren van de lucht in huis wordt een klimaat geschept waarbij het lichaam zoveel mogelijk wordt ontlast. Schadelijke stoffen als fijnstof, schimmels, rooklucht, pollen en huidschilfers worden uit de lucht verwijderd. Dit resulteert in schone, frisse lucht in huis waarbij men geen last heeft van de aanwezigheid van zaken als huisstofmijten, schimmels en roetdeeltjes van verkeer. Huisstofmijt bestrijden is een must voor mensen met allergie en astma. Sigarettenrook, schimmels en huisstofmijt kunt u eenvoudig verwijderen met een goede luchtreiniger.

Lucht in huis zuiveren van fijnstof, roet, stank

Met name door de lokatie van de woning is een natuurlijke aanvoer van schone lucht niet altijd mogelijk. De ”schone” lucht bevat bijvoorbeeld hoge concentraties fijnstof en roetdeeltjes van het voorbijrazende verkeer. Een luchtzuiveraar in huis is dan de meest geschikte oplossing. Luchtreinigers verwijderen zeer effectief verontreinigingen zoals fijn stof, roet, schilfers en stofdeeltjes uit de lucht. Stank en andere nare luchtjes worden geneutraliseerd. Stankverwijdering zonder gebruik te maken sterk geurende geurstoffen die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld een luchtverfrisser in een spuitbus. De ruimte wordt in dit laatste geval gevuld met een sterke geurstof, maar de stank verdwijnt niet. Overlast van geuren, sigarettenrook en allergenen als huisstofmijt en schimmels maken het leefmilieu uiterst oncomfortabel.

Verschillende typen luchtzuiveraars

Moderne luchtzuiveraars bestaan uit een uitgebreid filterpakket waardoor nagenoeg alle verontreinigingen uit de lucht worden gezuiverd. Elk type luchtfilter is speciaal ontwikkeld voor een optimale verwijdering van specifieke verontreinigingen in de lucht. Hierbij speelt de grootte van de deeltjes een grote rol. Andere luchtfilters zijn weer speciaal ontwikkeld om stoffen aan zich te binden. Een aktiefkool filter absorbeert geuren en andere componenten aan zich die tot stank leiden. Na absorptie van de aktiefkoolfilter zijn de luchtverontreinigingen onschadelijk gemaakt en leiden niet langer tot hinder in huis.

Lucht zuiveren met luchtfilters

Voor een goede luchtzuivering is het belangrijk dat op de voorgeschreven termijnen de luchtfilters in de luchtzuiveraar vervangen worden. De kwaliteit van het zuiveren van de lucht kan afnemen doordat de luchtfilters verstopt raken. Een luchtfilter bevat in dat geval zoveel verontreinigingen uit de lucht dat deze niet meer worden opgenomen door het filter. De luchtreiniging neemt af waardoor de lucht reiniger geen zodanige schone lucht meer produceert als dat mogelijk is. Bij een luchtzuiveraar met water is geen sprake van vervuiling van het filter. Het water dient immers als natuurlijke luchtzuiveraar. Bij luchtzuivering met water vedampt een hoeveelheid vocht in de lucht. De luchtvochtigheid stijgt hierdoor naar een aangenaam niveau. Een luchtzuiveraar met water noemen we ook wel een luchtwasser. AirSain heeft een groot assortiment luchtwassers voor luchtzuivering met water. Uw ideale luchtzuiveraar kunt u bij AirSain eenvoudig online kopen.

Luchtreiniger met ionisatie

Er zijn ook luchtzuiveraars beschikbaar die andere zuiveringstechnieken gebruiken dan de luchtreinigers met luchtfilters. Een ionisator maakt deeltjes in de lucht onschadelijk door deze een verbinding aan te laten gaan met negatieve ionen. De gebonden deeltjes worden vervolgens aangetrokken door een geladen vuilcollector in de ionisator. Deze collector kan men reinigen zodat schone lucht wordt verkregen zonder het gebruik van filtermaterialen. Krachtige ionisatoren verspreiden een grote stroom negatieve ionen zodat een krachtige, effectieve luchtzuivering wordt verkregen.

Informatie over luchtzuiveraars: advies luchtzuivering

Er zijn diverse manieren om de lucht in huis te zuiveren. Diverse luchtreinigers hebben verschillende werkwijzen voor luchtzuivering. Op de website vindt u overzichtelijk alle luchtreinigers op een rij. Wat is de wijze van luchtzuivering? Welke luchtfilters zijn eventueel nodig? Is de luchtzuiveraar geschikt voor mijn ruimte? Wat is de benodigde capaciteit van de luchtzuiveraar? Allemaal vragen die aan de basis staan van goede luchtzuivering. Op onze website vindt u eveneens de geschikte luchtfilters voor de luchtreinigers. De luchtfilters zijn los te bestellen en direct uit voorraad leverbaar.

Luchtreiniger in woning voor gezond binnenmilieu

Schone lucht in huis is mede door een slechte kwaliteit van de buitenlucht niet vanzelfsprekend. De aanwezigheid van een luchtreiniger in huis maakt schone lucht wél vanzelfsprekend! Verontreinigingen zoals sigarettenrook, rooklucht, stof, schimmels, huidschilfers en uitwerpselen van de huisstofmijt worden uit het binnenklimaat verwijderd. Schimmelsporen worden in de luchtfilters opgevangen. Frisse lucht in huis is voor iedereen belangrijk. Met name in de slaapkamer en in de living is schone lucht belangrijk. Een groot deel van ons leven bevinden we ons immers in deze ruimten. Door het reinigen van de lucht ontstaat pas echt een comfortabel woonklimaat. Wat is immers een huis met een mooi interieur en stijlvolle accessoires zonder schone lucht?

Luchtzuiveraar of ionisator? Airbutler, AiroSwiss, BlueAir, Boneco, Daikin, Delonghi, Gree, LightAir, Meaco, Sanyo, Sharp, Stadler Form, Stylies, Winix

Voor meer informatie over luchtreinigers of bestellen zie Luchtreiniger informatie

Voor meer informatie over ionisatoren of bestellen zie Ionisator informatie

Meer lezen over luchtzuivering?

AirSain voor uw luchtzuiveraar en ionisator!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies