Home Luchtkwaliteit Huis Zilvervisjes bestrijden
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes in een vochtig huis

Zilvervisjes in huis, en wat te doen?

Zilvervisjes houden van een hoge luchtvochtigheid in huis. De snelle, zilverkleurige beestjes houden zich overdag schuil en komen tevoorschijn wanneer het donker is. Ze begeven zich het liefst in de meest vochtige ruimten in huis zoals een badkamer of kelder. Maar ook in de keuken, in slaapkamers en op trappen zijn in een vochtige woning regelmatig zilvervisjes te zien. Zilvervisjes vermeerderen zich snel, in korte tijd kan er sprake zijn van een zilvervisjes plaag in huis.

Het zilvervisje dankt zijn naam aan de langwerpige vorm en de zilverkleur op de rug. Bij daglicht verschuilen zilvervisjes zich in kieren en naden, bijvoorbeeld onder of achter plinten van vloeren en aftimmering van trappen en wanden. Het is dan ook raadzaam om kieren en naden zo goed mogelijk af te dichten zodat het voor zilvervisjes minder aantrekkelijk is om in het vertrek te blijven.

Zilvervisjes plaag voorkomen of bestrijden

Zowel voor het voorkomen als voor het bestrijden van zilvervisjes geldt dat het best de oorzaak van de overlast wordt aangepakt; de hoge vochtigheidsgraad in huis. Verlaging van de hoge luchtvochtigheid in huis maakt de omstandigheden voor zilvervisjes ongunstig.

Speciaal voor het verwijderen van vocht uit huis vindt u bij ons compacte luchtontvochtigers. Met een geschikte ontvochtiger laat u de relatieve luchtvochtigheid eenvoudig tot 40% - 50% dalen. Het huis is niet langer vochtig, dus ook niet aantrekkelijk voor zilvervisjes.

 

Directe bestrijding van zilvervisjes

Voor directe bestrijding van zilvervisjes zijn er diverse chemische producten te koop. Meestal zijn dit spuitbussen of lokdoosjes.

Ook een halve aardappel in een open zak lokt de zilvervisjes uit de schuilplaats. Elke morgen moet de zak met de al dan niet aanwezige zilvervisjes worden weggegooid. Bij een ware zilvervisjes plaag zal dit echter niet toereikend werken om van het probleem verlost te raken.

Goed ventileren en voldoende vocht verwijderen luidt het advies om een vochtige woning opnieuw gezond te maken. Enkele vochtvreters plaatsen is geen oplossing voor het verhelpen van een vochtprobleem in huis. De vochtvreters verwijderen onvoldoende vocht uit de woning en hebben daardoor nauwelijks effect op het zilvervisjes probleem. Meet u eens met een hygrometer het vochtgehalte in huis en ontdek hoe vochtig uw woning is! Alleen een luchtontvochtiger met voldoende capaciteit verwijdert overtollig vocht uit uw woning. Onze medewerkers adviseren u vrijblijvend welke luchtontvochtiger voor u het meest geschikt is.

Bestrijding van zilvervisjes start met het verkrijgen van een goede vochtigheidsgraad in huis!

Meer lezen over vochtproblemen in huis?

Zilvervisjes in huis bestrijden betekent vocht verwijderen!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen