Home Nieuws Luchtvochtigheid AirSain
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtvochtigheid AirSain

AirSain, alles voor een goede luchtvochtigheid!

Luchtvochtigheid

Wat betekent luchtvochtigheid?

We hebben allemaal wel eens gehoord van de term luchtvochtigheid, oftewel relatieve vochtigheid (afgekort RV). Wat is luchtvochtigheid? De luchtvochtigheid geeft aan hoeveel waterdamp in de lucht aanwezig is ten opzichte van de hoeveelheid waterdamp dat bij de heersende omstandigheden maximaal in de lucht aanwezig kan zijn. De capaciteit van lucht om vocht te bevatten is mede afhankelijk van de temperatuur van de lucht. Bij een luchtvochtigheid van 100% noemt men de lucht verzadigd met waterdamp. Op dat moment bevat lucht de maximale hoeveelheid vocht. Gezonde binnenlucht heeft een luchtvochtigheid tussen 40 en 60 %. Dit wil zeggen dat de lucht 40 - 60% vocht bevat ten opzichte van de hoeveelheid vocht dat lucht maximaal kan bevatten bij dezelfde temperatuur in de ruimte.

Luchtvochtigheid belangrijk voor gezonde lucht

Voor het verkrijgen van een gezond binnenklimaat is de relatieve vochtigheid van groot belang. Bij zeer droge luchtomstandigheden is de luchtvochtigheid lager dan 40%. Vochtwaarden van 20% en lager zijn zelfs mogelijk. Indien lucht zó weinig vocht bevat, heeft dit veel nadelige invloeden op enerzijds de gezondheid en anderzijds de materialen in huis. Brandende ogen, neusklachten, keelpijn, hoofdpijn en vermoeidheid zijn vaak gehoorde klachten als gevolg van een te lage luchtvochtigheid. Opkomende vloeren, scheuren in wanden en meubelen zijn onder andere de effecten van een te lage luchtvochtigheid op de materialen in huis.

Alles voor een goede luchtvochtigheid

AirSain is specialist op het gebied van luchtvochtigheid in het binnenklimaat. Bij ons vindt u alles voor het verbeteren en het regelen van de relatieve vochtigheid. Voor zowel particulieren als bedrijven bieden wij diverse oplossingen voor een optimale vochtigheidsgraad.

Ontdek welke apparaten wij u kunnen aanbieden voor:

Voor vragen of advies neemt u vrijblijvend contact op met AirSain, telefoon 0497 - 512164 (NL) of 011 - 515389 (BE).

Meer lezen over luchtvochtigheid?

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen