Home Nieuws Vochtbestrijding in woningen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vochtbestrijding in woningen

AirSain voor vochtbestrijding met luchtontvochtigers / luchtdrogers!

Te veel vocht in uw woning? Kelder, kruipruimte vaak te vochtig!

Vocht kan door verschillende oorzaken in een woning een ongewenste hoeveelheid vormen. Zoals aangegeven brengt de mens zelf een aanzienlijke hoeveelheid vocht in de ruimte. Ook door slechte isolatie zal veel vocht in de woning binnendringen. Vooral in kelders en kruipruimten kan veel vocht uit de bodem in de woning trekken. Vochtige kelders een van de meest voorkomende vochtproblemen.

Vocht in huis door lekkage, wateroverlast, zware regenval

Ook door calamiteiten kan vochtoverlast worden verkregen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan overstromingen, overmatige regenval, bluswater, overmatig bouwvocht en lekkages. Door slagregens op slechte muren en daken kan veel vocht in de spouwmuur terechtkomen.

Vocht bestrijden, eerst luchtvochtigheid meten

Wat is de luchtvochtigheid in uw woning? Met een hygrometer meet u eenvoudig het vochtgehalte van de lucht, zie: Vochtmeters voor meten luchtvochtigheid.

Muffe geuren, stank, condensatie, roestvorming door te veel vocht in huis

Naast gezondheidsproblemen en aantasting van de constructie brengt teveel vocht nog vele andere problemen met zich mee. Door het hoge vochtgehalte ontstaan vaan muffe geuren en een doordringende stank. Niet alleen op wanden en plafonds is schimmelvorming zichtbaar, maar bijvoorbeeld ook op kitnaden, houten materialen (bijvoorbeeld mulitplex in meubelen) en doekmaterialen zoals douchegordijnen.

Naast het vochtprobleem kan ook een ongedierteprobleem ontstaan. Een teveel aan vocht in huis trekt ongedierte zoals spinnen en torren aan.

Roest door vocht, corrosie van metalen

Algemeen bekend is dat teveel vocht in de lucht metalen onderdelen snel aantast. Door oxidatie (roestvorming) worden onderdelen zoals leidingen, kranen en afsluiters aangetast. Vooral in badkamers is vaak een teveel aan vocht aanwezig. Een goede ventilatie van deze ruimte is vereist ter voorkoming van grote vochtproblemen.

Vochtbestrijding in huis met een luchtontvochtiger

In de strijd tegen het vocht is een krachtige luchtontvochtiger een zeer effectief apparaat. Deze ontvochtigers verwijderen continu een aanzienlijke hoeveelheid vocht uit de omgevingslucht tot een vochtbalans in de ruimte opgetreden is. Het vochtgehalte van de lucht, muren, vloeren, plafonds en meubilair zal streven naar een verlaagde balans. Deze verlaagde vochtbalans voorkomt verdere problemen.

Als de luchtvochtigheid daalt door de werking van de luchtontvochtiger zal vocht uit muren, vloeren e.d. verdampen in de omgevingslucht. De ontvochtiger verwijderd continu dit vocht uit de lucht tot een optimale luchtvochtigheid volgens de ingestelde waarde bereikt is.

Door deze effectieve vochtbestrijding zal een overschot aan vocht uiteindelijk uit de constructie verdwijnen. Hierdoor stoppen rottingsprocessen en schimmelvorming. Uiteindelijk verdwijnen stank en muffe geuren veroorzaakt door de vochtoverlast. Na verwijdering van het vocht kan een ruimte worden opgeknapt zodat de vochtproblemen definitief tot het verleden behoren.

Luchtontvochtigers voor woningen, vochtproblemen voorkomen

Door het plaatsen van een luchtontvochtiger zorgt u ervoor dat het vochtgehalte in de ruimte onder controle blijft. Het vocht krijgt hierdoor niet de kans om opnieuw tot problemen te leiden.

Voor meer informatie over vochtbestrijding of bestellen van luchtontvochtigers zie: Luchtontvochtiging voor woningen en verplaatsbare ontvochtiging en ontvochtigingsinstallaties voor bedrijven.

Welke luchtontvochtiger is geschikt? Zie: Luchtontvochtigers vergelijken

Meer lezen over vocht bestrijden en ontvochtigers?

 

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen