Home Luchtkwaliteit Droge lucht Lucht bevochtigen in bedrijven en opslag
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Lucht bevochtigen in bedrijven en opslag

Droge lucht in een bedrijf

Uitgebreide bevochtigingssystemen zijn kostbaar en vragen veel onderhoud. Vanuit een centrale installatieruimte is een leidingnetwerk met vochtverspreiders noodzakelijk voor het op peil houden van de luchtvochtigheid. Lucht bevochtigen kan ook eenvoudiger! Met een verplaatsbare luchtbevochtiger bepaalt u zelf de beste locatie voor bevochtiging. Het is mogelijk om de luchtbevochtiger rechtstreeks aan te sluiten op een waterleiding en afvoerleiding. Dit is niet per se noodzakelijk. Vullen van het waterreservoir en het periodiek reinigen van de luchtbevochtiger kan vaak ook handmatig worden uitgevoerd.

Een lage luchtvochtigheid is funest voor een aangename werkomgeving. Daarnaast veroorzaakt een laag vochtgehalte in de lucht schade aan producten en materialen in de vorm van krimp, scheuren en algemene uitdroging. Bij een lage luchtvochtigheid veroorzaakt statische elektriciteit veel hinder. Productieprocessen raken verstoord door onvoldoende vocht in de lucht. Producten, materialen en overige voorwerpen in opslag verliezen kwaliteit door de droge lucht.

Lucht bevochtigen vormt een sterk wapen in strijd tegen kwaliteitsverlies in bedrijven. Dankzij het behouden van een goede luchtvochtigheid blijft de kwaliteit van goederen bewaard en verlopen processen probleemloos.

Professionele bevochtigers, flexibel lucht bevochtigen

Wij bieden een ruim assortiment luchtbevochtigers voor grote ruimten. De professionele bevochtigers verhogen niet alleen de luchtvochtigheid maar zorgen ook voor luchtreiniging. Deze zogenaamde luchtwassers bevochtigen droge lucht zodat een ideale luchtvochtigheid wordt verkregen. Zwevende vuildeeltjes als stof wordt tijdens bevochtiging uit de lucht verwijderd. Voor gedetailleerde informatie over dit type luchtbevochtigers zie: Vaste bevochtigers. Vaste luchtbevochtigers zijn ideaal voor het bevochtigen van een kleine tot middelgrote bedrijfsruimte of opslagruimte.

De professionele, verplaatsbare luchtbevochtigers zijn breed inzetbaar. Deze bevochtigers van de merken Brune en Venta worden veelvuldig ingezet voor het bevochtigen van lucht in kantoren, kleine opslagruimten, musea en archiefruimten. De luchtbevochtigers zijn stootvast en vragen weinig onderhoud. Alleen water bijvullen en periodiek reinigen is voldoende voor langdurige bevochtiging. Indien de luchtbevochtiger geschikt is voor aansluiting op een waterleiding en afvoerleiding is volautomatisch bevochtigen mogelijk.

Industriële luchtbevochtigers

Eén enkele vaste luchtbevochtiger is geschikt voor het bevochtigen van lucht in ruimten van 350 m3 tot 875 m3. De capaciteit van één enkele industriële luchtbevochtiger loopt zelfs op tot 96 liter per uur, goed voor bijna 29000 m3. Wanneer behoefte is aan een hogere bevochtigingscapaciteit kan eenvoudig een tweede luchtbevochtiger - of meerdere luchtbevochtigers - in dezelfde ruimte worden ingezet. De krachtige, industriële luchtbevochtigers van de merken Cuoghi, Franco en Pego zijn uitermate geschikt voor luchtbevochtiging in productiebedrijven, grote opslagruimten en magazijnen, drukkerijen, winkels, kassen, stallen en klimaatkamers. Luchtbevochtiging met een hoog rendement tegen lage gebruikskosten!

Informatie en advies over bevochtigen

Benieuwd naar de voordelen van professionele luchtbevochtigers en industriële luchtbevochtigers in uw specifieke situatie? Bel vrijblijvend met ons voor uitgebreid advies: tel 0497-512164 (NL) of 011-515389 (BE). Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte luchtbevochtiger.

Meer lezen over lucht bevochtigen?

AIRSAIN VOOR UW PROFESSIONELE LUCHTBEVOCHTIGER EN INDUSTRIËLE LUCHTBEVOCHTIGER!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen