Adsorptiedrogers

Sorteer op:

Een adsorptiedroger wordt doorgaans toegepast indien een reguliere luchtdroger niet kan worden ingezet. Vaak is dit het geval indien luchtdroging gewenst is bij een lage omgevingstemperatuur zoals in onverwarmde en ongeïsoleerde ruimtes. Een adsorptiedroger is ook in staat de luchtvochtigheid verder te verlagen dan een reguliere condensatiedroger dat kan.


Lees meer

Werking van een adsorptiedroger

Na voorverwarming wordt vocht uit de omgevingslucht opgenomen door het adsorptiemiddel (Silica gel) dat aanwezig is in de rotor van de adsorptie luchtdroger. Dit werkingsprincipe maakt de adsorptiedroger geschikt voor het ontvochtigen van ruimtes met een temperatuur die lager is dan 7 graden Celsius. Ideale drogers voor luchtontvochtiging in een gekoelde ruimte of koude opslag.

Toepassingen van adsorptiedrogers

  • Ontvochtiging in een onverwarmde ruimte zoals een garage, schuur, kelder, berging, caravan, camper, boot, (klassieke) auto.
  • Droogprocessen en ontvochtigen van opslagplaatsen in levensmiddelenindustrie en farmaceutische industrie.
  • Ontvochtiging van niet-verwarmde ruimten zoals bijvoorbeeld aanwezig in waterwerken en pompstations. Ter voorkoming van condensvorming op o.a. leidingen, voorraadtanks en pompen.
  • Voorkomen van corrosie in stroomvoorzieningen, elektrische schakelstations, boilersystemen, turbines en leidingsystemen.
  • Luchtdroging in industriële productieruimten en opslagruimten waar een lage luchtvochtigheid heerst, bijvoorbeeld in levensmiddelenindustrie, zuivelindustrie en farmaceutische industrie.
  • Luchtontvochtigers voor ruimten met temperaturen beneden het vriespunt. Ontvochtiging van vriescel, koelcel, koude productieruimte, klimaatkamer.
  • Ontvochtigers voor scheepvaart. Door het verlagen van de luchtvochtigheid wordt corrosie op schepen voorkomen, bijvoorbeeld in de machinekamer en op de brug. Eveneens bescherming van vochtgevoelige lading tijdens transport.
  • Ontvochtigen na calamiteiten. Mobiele luchtdrogers voor het herstellen van waterschade na brand en overstromingen.

Stille luchtontvochtigers

Adsorptiedrogers zijn één van de stilste luchtontvochtigers. Omdat dit type luchtdroger geen compressor bezit, is het geluidsniveau laag. De stille werking maakt kleine, huishoudelijke adsorptiedrogers geschikt voor woonkamers en slaapkamers. Kamers zonder verwarming worden in een handomdraai droog door de werking van een adsorptiedroger. De lage luchtvochtigheid voorkomt schimmelgroei zodat u ongezonde situaties vermijdt.

Wasgoed drogen

Huishoudelijke adsorptiedrogers zijn in staat uw wasgoed extra snel te drogen. Nat wasgoed en natte jassen hangen vaak in een onverwarmde ruimte te drogen. Het duurt lang voordat de kleding droog is. Een adsorptiedroger met een stand voor wasgoed drogen, laat uw was snel drogen. Zet de ontvochtiger in de waskamer met nat wasgoed en sluit ramen en deuren. De adsorptiedroger verwijdert het vocht in hoog tempo.

Adsorptiedrogers met wandbevestiging

Diverse modellen adsorptiedrogers zijn speciaal ontworpen voor bevestiging tegen een wand waardoor geen kostbare ruimte op de vloer verloren gaat. Ook zijn er een aantal adsorptiedrogers waar u keuze heeft. U plaatst ze op de vloer of installeert ze met een los te bestellen wandsteun tegen de muur. Dit kan in huis handig zijn, maar ook in technische ruimtes, op boten en schepen, in machinekamers.

Luchtontvochtiger advies

Met adsorptiedrogers voorkomt u corrosie en overige vochtproblemen. Adsorptiedrogers hebben echter een hoger energieverbruik. Misschien dat een ander type luchtontvochtiger beter geschikt is voor uw toepassing. Neem vrijblijvend contact met ons op indien u aanvullende informatie wenst.