Luchtreinigers met UVC

Sorteer op:

UV-C Lucht Sterilisatie biedt een oplossing voor schone, veilige lucht in elke omgeving waar risico bestaat op besmetting met gevaarlijke ziekteverwekkers zoals het coronavirus met de bijbehorende ziekte COVID-19. Deze UV-C Lucht Sterilisatie units kunnen in elke binnenruimte worden geplaatst en personeel, bezoekers en patiënten beschermen tegen gevaarlijke virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers.


Lees meer

Toepassingen van UV-C lucht sterilisatoren

Een UV-C lucht sterilisator kan ingezet worden voor diverse toepassingen zoals desinfectie in apotheken, tandarts- en dokterspraktijken, ruimtes voor medisch onderzoek, wachtkamers, ziekenhuiskamers, bedrijfsruimtes, farmaceutische bedrijven, kantoren, vergaderzalen, klaslokalen, horecazaken, ziekenhuizen, medische centra en klinieken, laboratoria, voedselbereiding, farmaceutische bedrijven.

Luchtdesinfectie, ook tegen het Coronavirus SARS-CoV-2

UV-C lucht desinfectie is een uiterst effectieve en veilige methode om virussen zoals het SARS-CoV-2-virus op oppervlakken en in de lucht in kamers te bestrijden. Luchtdesinfectie kan op diverse wijzen worden toegepast. Met afgeschermde UV-C apparatuur voor gebruik in kamers zonder beschermende kleding te gebruiken, UV-C desinfectie in kamers wanneer er niemand aanwezig is, en integratie van UV-C technologie in HVAC systemen. Een praktische uitvoering van UVGI - UltraViolet Germicidal Irradiation - systemen zijn de verplaatsbare luchtdesinfectie-units die op elk moment, op elke locatie ingezet kunnen worden.

UV-licht

UV-licht wordt onderverdeeld in UVA-licht met golflengte 315-400 nm, UVB-licht met golflengte 280-315 nm en UVC-licht met een golflengte van 200-280 nm. Vooral het bereik van 240-280 nm is effectief in het inactiveren van micro-organismen. UVC-licht met een golflengte van 254 nm heeft de meest krachtige desinfecterende werking.

Virussen en bacteriën bestrijden

UV-C luchtsterilisatiesystemen beschadigen het DNA van micro-organismen en virussen waardoor ze zich niet vermenigvuldigen. De golflengten in het UV-C-bereik zijn bijzonder schadelijk voor cellen omdat ze worden geabsorbeerd door eiwitten, RNA en DNA, en deze inactief maakt zonder vorming van residuen. De gevoeligheid voor UVC-licht varieert sterk tussen verschillende soorten micro-organismen. Virussen en bacteriën zijn erg gevoelig voor UVC-licht met een golflengte van 254 nm.

Binnenruimtes veilig ontsmetten

UV-technologie kan een grote bijdrage leveren aan het tegengaan van virale uitbraken en bacteriologische besmettingen. UV-C luchtdesinfectiesystemen ontsmetten veilig binnenruimtes in diverse sectoren en omgevingen, van gezondheidszorg tot scholen, kantooromgevingen, productiebedrijven en openbare gebouwen.