Olieradiatoren

Sorteer op:

Olieradiatoren vormen de ideale keuze voor langdurige en gelijkmatige verwarming van vele soorten ruimtes. Deze elektrische kachels staan bekend om hun fluisterstille werking en efficiënte prestaties. In het gesloten systeem van een olieradiator verwarmt de olie in het apparaat, wat zorgt voor een duurzame warmteafgifte. Door het gesloten systeem zijn ze zeer veilig in gebruik, omdat de verwarmingselementen zijn afgeschermd.


Lees meer

De voordelen van olieradiatoren op een rijtje

Moderne olieradiatoren brengen comfort naar uw ruimte, vooral tijdens koudere maanden. Vroeger bekend om hun karakteristieke ribben aan de zijkanten, zijn deze apparaten geëvolueerd naar strakke, moderne ontwerpen die perfect passen bij elk interieur. De voordelen van olieradiatoren zijn talrijk:

  • Hoge efficiëntie: Deze kachels gebruiken het opgenomen vermogen om de olie in de radiatorelementen te verwarmen. Nadat de olie eenmaal op temperatuur is, geeft het langdurig warmte af aan de omgeving. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling zonder plotselinge temperatuurschommelingen.
  • Geruisloze werking: Olieradiatoren verspreiden hun aangename warmte vrijwel geruisloos. Ze hebben geen ingebouwde ventilator nodig, hoewel sommige modellen deze wel bevatten voor snellere warmteverdeling.
  • Behoud van luchtvochtigheid: In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen, droogt een olieradiator de lucht niet uit. De omgevingslucht wordt indirect opgewarmd door stralingswarmte, wat zorgt voor een comfortabele en gezonde atmosfeer.
  • Optimale warmtemix: Door een evenwichtige combinatie van stralingswarmte en convectiewarmte creëren olieradiatoren een aangenaam binnenklimaat.
  • Veelzijdigheid: Of het nu in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, kantoor of garage is, olieradiatoren bieden langdurige warmte en zijn veilig in gebruik.
  • Programmeerbare thermostaat: Dankzij de ingebouwde thermostaat kunt u de gewenste temperatuur instellen. Hierdoor behoudt de kamer altijd de perfecte temperatuur.
  • Veiligheid: De verwarmingselementen van olieradiatoren zijn afgeschermd, waardoor ze veilig zijn, zelfs in drukke huishoudens.
  • Energiezuinigheid: Omdat u alleen uw directe omgeving verwarmt, bespaart u op energiekosten in vergelijking met centrale verwarming. Op koude dagen kan de olieradiator zelfs de centrale verwarming aanvullen.

Dit is waarom olieradiatoren een hoog rendement hebben

In tegenstelling tot oliekachels, verbruiken olieradiatoren geen olie. De verwarmde olie in een olieradiator behoudt zijn temperatuur langdurig, waardoor het rendement aanzienlijk hoger ligt. In vergelijking met water-gebaseerde convectieverwarming behouden olieradiatoren warmte ook beter, zelfs nadat ze zijn uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat de aanschaf van een olieradiator er een is die u het hoogste rendement oplevert!

Langdurige warmte met olieradiatoren

De opstarttijd van een olieradiator is langer dan de opstarttijd van een ventilatorkachel of keramische kachel. Het opwarmen van de olie kost eenmaal meer tijd dan het opwarmen van een keramisch verwarmingselement. Hier tegenover staat dat de olieradiator ruimschoots eerder uitgeschakeld kan worden omdat hij nog lang warmte afgeeft. Dankzij deze eigenschappen zijn olieradiatoren ideaal voor langdurige bijverwarming en minder geschikt voor snel en kort verwarmen.

Verwarm uw ruimte optimaal!

Of het nu een knusse woonkamer is, een rustgevende slaapkamer, een levendige kinderkamer, een productieve kantoorruimte of zelfs een functionele garage, een olieradiator biedt de perfecte oplossing voor uw verwarmingsbehoeften. De eenvoudig instelbare thermostaat zorgt ervoor dat uw ruimte altijd op de juiste temperatuur blijft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over onnodig energieverbruik.

Kortom, met olieradiatoren geniet u van een harmonieus binnenklimaat, zonder compromissen op het gebied van stijl, efficiëntie en comfort. Bent u op zoek naar verder advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar!