Home Nieuws Astma Fonds adopteert ongezonde basisschool
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Astma Fonds adopteert ongezonde basisschool

Astma Fonds adopteert ongezonde basisschool

Het Astma Fonds adopteert vandaag de basisschool Pieter Wijten in Waalwijk, om leerlingen schonere lucht te geven.

Al heel lang krijgen de kinderen op deze school les in ongezonde lokalen, stellen Astma Fonds en GGD Brabant. “Zij ademen ongezonde lucht in en kunnen daardoor last krijgen van hun gezondheid. Vooral kinderen met astma zijn ernstig in het nadeel. Door deze school te adopteren, te verbouwen en er nieuwe ventilatiesystemen in aan te brengen, komt daar verandering in.”

Volgens directeur Michael Rutgers van het Astma Fonds zitten maar liefst acht van de tien kinderen in een ongezonde klas. “Dat moet veranderen. Deze school moet een voorbeeld worden voor scholen in heel Nederland.” Op de 8000 basisscholen zitten circa 72.000 leerlingen bij wie de diagnose astma is gesteld. Naar schatting bijna 100.000 leerlingen hebben astmatische klachten.

De GGD in Brabant verrichtte een meting van de luchtkwaliteit op 33 basisscholen. In Waalwijk bleek de luchtverversing extreem slecht; er is sprake van een veel te hoog CO2-gehalte. “Als de lucht die je inademt niet schoon is, heeft dit gevolgen voor je gezondheid. Je kunt er hoofdpijn van krijgen of problemen met de ademhaling. Ook de leerprestaties gaan achteruit”, weet het Astma Fonds.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen