Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

CO meten

CO metingen

Nauwgezet lucht meten in huis betekent ook CO meten. Het giftige koolmonoxidegas kan vrijkomen door slecht werkende verwarmingstoestellen zoals verwarmingsketels en geisers. CO kan ook vrijkomen tijdens het gebruik van kachels en haarden. Ook bij brand kan het giftige CO gas zich razendsnel in huis verspreiden.

Dankzij CO metingen is het mogelijk om bewoners tijdig te waarschuwen voor een verhoogde CO concentratie in huis. CO detectie voorkomt dat bewoners door het koolmonoxidegas worden overvallen. Een goede veiligheid in huis en CO detectoren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

CO meters

CO meters zijn ideale meetinstrumenten voor installateurs, verwarmingsmonteurs, woningbouwverenigingen en andere beheerders van gebouwen. Met behulp van een koolmonoxidemeter kan men tijdig zien of een verwarmingstoestel het giftige gas in huis verspreidt.

Ook hulpdiensten zoals brandweer en medische diensten maken gebruik van CO meters zodat de gevaren van het giftige gas bij calamiteiten snel zichtbaar worden. Mobiel CO meten is van wezenlijk belang voor deze beroepsgroepen en de burgers aan wie zij hulp verlenen.

CO melders

CO melders bieden eveneens bescherming tegen koolmonoxidevergiftiging. De koolmonoxidemelders bieden bescherming aan bewoners én bezoekers van een pand tegen slecht werkende verwarmingstoestellen en brand. Men monteert de CO melders op centrale plaatsen in woningen, hotels en appartementen. Ook garagebedrijven monteren in toenemende mate CO melders zodat tijdig gewaarschuwd wordt voor te veel uitlaatgassen in een binnenruimte.

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen