Home Nieuws Elektrische luchtontvochtiger bij vochtprobleem
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Elektrische luchtontvochtiger bij vochtprobleem

AIRSAIN VOOR UW ELEKTRISCHE LUCHTONTVOCHTIGER!

Elektrische luchtontvochtiger voor vocht verwijderen

Elektrische luchtontvochtigers worden op grote schaal ingezet bij vochtproblemen. U kunt hierbij denken aan een vochtprobleem in huis, maar ook aan vochtproblemen op de bouw of in de industrie. Elektrische luchtontvochtigers zijn verkrijgbaar in uiteenlopende soorten en maten. De meest bekende soort elektrische ontvochtiger is de condensatiedroger. Dit type luchtdroger is voor de meeste situaties inzetbaar.

Elektrische luchtontvochtiger werking

Hoe werkt een elektrische luchtontvochtiger? In een condensatiedroger wordt de vochtige lucht eerst door een filter aangezogen, waar vuil en stofdeeltjes achterblijven. De vochtige lucht gaat vervolgens door de verdamper. Hier wordt de lucht ca. 9-16°C afgekoeld en zal het vocht uit de lucht condenseren. De vochtdeeltjes zullen zich afzetten op het koude oppervlak van de verdamper. Onder de verdamper vangt de lekbak van de luchtontvochtiger deze vochtdruppeltjes op, om deze af te voeren naar het condensreservoir of via een permanente aansluiting op een afvoerleiding. De gedroogde lucht vervolgd zijn weg door de condensor waar de lucht tot kamertemperatuur opgewarmd wordt, en het koelmiddel de warmte verliest. Daarna komt de lucht weer in de ruimte terug waar de ontvochtiger staat opgesteld.

Toepassingen en voordelen van elektrische luchtontvochtigers

Elektrische luchtontvochtigers worden op allerlei plaatsen ingezet. Wanneer vochtproblemen optreden, kan een passende luchtontvochtiger snel oplossing bieden. Toepassingen zijn:

 • Kelders : Voorkomt schimmelvorming en muffe geurtjes in extreem vochtige ruimten, tenzij de vochtproblemen van structurele aard zijn (bijv. doordringend grondwater)
 • Wasruimten: Ontdoet de lucht van vocht waardoor wasgoed sneller droogt
 • Badkamers: Voorkomt problemen door stoom welke ontstaat bij het nemen van een douche of bad.
 • Keukens: Voorkomt condensvorming en onaangename geuren
 • Woningen, boten en caravans: Voorkomt vochtschade aan meubilair, wanden, behang, vloeren, vloerbedekking en elektronische apparatuur en instrumenten
 • Musea, bibliotheken en archieven: Houdt de luchtvochtigheid op een constant niveau en voorkomt daarmee aantasting van documenten en kunst
 • Computerruimten: Voorkomt vochtschade aan apparatuur
 • Industrie: Voorkomt vochtschade door condens en schimmels
 • Bouw: Voorkomt verlate oplevering en schade door bouwvocht
 • Salvage: Verhelpt vochtproblemen na waterschade en blusschade
 • Zwembad: Voorkomt condens, schimmels en corrosie in binnenzwembaden

Graag persoonlijk advies over elektrische luchtontvochtigers? Neem vrijblijvend contact op met AirSain voor advies op maat.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen