Home Luchtkwaliteit Allergie Hooikoorts symptomen bestrijden
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Hooikoorts symptomen bestrijden

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER EN IONISATOR!

Hooikoorts

Hooikoortsklachten? In het pollenseizoen heb je last van tranende en jeukende ogen, een loopneus of verstopte neus, kriebelhoest, benauwdheid of kortademigheid. Je niest vaak en je voelt je moe. Dit zijn symptomen van hooikoorts. Je huisarts kan je tabletjes, neussprays en oogdruppels voorschrijven zodat de klachten afnemen. Zelf kan je ook maatregelen treffen om hooikoortsklachten te bestrijden. Hier een aantal praktische tips.

Pollennieuws en pollenverwachting

Houd in de lente en zomer rekening met het weer bij het plannen van buitenactiviteiten. Op droge, winderige dagen zijn er veel pollen in de lucht aanwezig. 's Morgens en na een regenbui heb je minder last van pollen in de lucht. Raadpleeg regelmatig het pollennieuws voor de actuele pollenverwachting. Welke pollen in welke maanden volop aanwezig zijn lees je in een pollenkalender. De bekende pollennieuws websites bieden apps aan zodat je ook onderweg altijd op de hoogte blijft over de hoeveelheid pollen in de lucht.

Hooikoortsklachten in huis verminderen

Verminder hooikoortsklachten door het huis zoveel mogelijk 's morgens te luchten. Plaats eventueel raamhorren met pollengaas. Regelmatig stofzuigen voorkomt dat binnengedrongen pollen te lang rondzweven. Gebruik een stofzuiger met hepa filter zodat je niet te veel last hebt tijdens het stofzuigen. Laat als het kan iemand anders stofzuigen.

Droog je wasgoed binnenshuis en kleed je niet om in de slaapkamer. De allergie veroorzakende pollen draag je op je kleding mee als je buiten bent geweest. Was je kleding regelmatig.

Met een luchtreiniger in huis worden verontreinigingen in de lucht - ook pollen - verwijderd. Als je een luchtreiniger aanschaft, kies dan voor een hepa luchtreiniger of eentje die krachtige ionisatie heeft. Er zijn ook luchtreinigers met speciale pollenprogramma's. Luchtreinigers van de volgende merken zijn voorzien van een hepa filter of zuiveren de lucht door krachtige ionisatie: AiroSwiss, Blueair (met particle filter), Boneco, Coway, Delonghi, Gree, Lightair, Sharp, Winix.

Een dagje uit of op vakantie

Kies in het pollenseizoen je reisbestemming goed uit. Aan de kust zijn minder pollen in de lucht aanwezig dan in het binnenland. Raadpleeg de actuele pollenverwachting en voorkom onaangename verrassingen.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen