Luchtontvochtiger Garage

Sorteer op:

Voor het ontvochtigen van onverwarmde garages kunt u het beste kijken naar onderstaande Adsorptiedrogers. Dit type ontvochtiger is de beste keuze voor het ontvochtigen van onverwarmde ruimtes zoals garages.

Wilt u graag meer advies, neemt u dan gerust contact op. AirSain is al meer dan 20 jaar dè autoriteit op het gebied van luchtvochtigheid.


Lees meer

De luchvochtigheid in uw garage onder controle houden met een adsorptiedroger

Voor luchtontvochtiging in een garage adviseren wij u gebruik te maken van een adsorptiedroger. Dit type luchtontvochtiger werkt ook effectief bij een lage omgevingstemperatuur. De meeste garages zijn onverwarmd en slecht geïsoleerd. Deze combinatie maakt een garage gevoelig voor aantasting door vocht. In een vochtige garage is de luchtvochtigheid het hele jaar door te hoog. Zonder gebruik te maken van een luchtontvochtiger zal de luchtvochtigheid niet te temperen zijn. Met een adsorptiedroger in uw garage blijft u de luchtvochtigheid de baas. U verlengt daarmee de bouwkundige staat van uw garage en beschermt uw waardevolle items tegen het vocht.

Schade door vocht in een garage

We staan er niet elke dag bij stil, maar vocht kan veel schade aanrichten aan diverse items in uw garage. U kunt hierbij denken aan corrosie, schimmelvorming en aantasting in volgende situaties:

  • Roestvorming versnellen van (klassieke) auto's en motoren
  • Interieur en stoffering van auto's en boten in opslag aantasten
  • Corrosie vormen op fietsen, sportfietsen, elektrische fietsen en gereedschap
  • Stoffen materialen zoals parasols, tenten en tuinkussens verouderen
  • Een vouwwagen en kampeerspullen gaan in kwaliteit achteruit
  • Een boot in opslag staat bloot aan de inwerking van vocht
  • Vochtige dozen zijn te herkennen aan slap karton
  • Opgeslagen verzamelingen gaan in waarde achteruit

Vochtige garages zijn een aangename plek voor ongedierte zoals muizen. Knaagschade komt vaak voor in vochtige garages. Het aantreffen van uitwerpselen van de muizen geeft de beginnende overlast aan.

Een garage luchtontvochtiger kopen

Onze luchtontvochtigers houden uw garage schoon en fris. Geen muffe geur door schimmels en aantasting van hout. De adsorptiedrogers beschermen alle materialen in garages tegen de inwerking van vocht. Maak een keuze uit het ruime assortiment adsorptiedrogers voor ontvochtiging in onverwarmde ruimtes. Selecteer de ontvochtiger met de juiste capaciteit voor de grootte van uw garage. Raadpleeg vrijblijvend onze medewerkers bij het maken van een keuze. U hoeft een luchtontvochtiger niet altijd op de vloer te plaatsen. Wij bieden diverse modellen adsorptiedrogers waarbij montage aan de wand mogelijk is.

Adsorptiedroger of luchtontvochtiger met compressor en koelmiddel

Het energieverbruik van een adsorptiedroger ligt hoger dan het energieverbruik van een luchtontvochtiger met compressor en koelmiddel. Het wattage van een adsorptiedroger is hoger, maar omdat hij zo efficiënt bij lage temperaturen werkt, zal hij minder vaak aanslaan. Een adsorptiedroger in uw garage zal per dag minder tijd draaien dan een compressor ontvochtiger zal doen. Het hogere wattage zegt dus niet alles over het totale energieverbruik van de luchtontvochtiger. Het resultaat met een garage ontvochtiger staat vast, uw garage is en blijft droog.