Home Nieuws Luchtreiniger in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreiniger in huis

Een luchtreiniger in huis

Een luchtreiniger in huis voor extra comfort of omdat deze onmisbaar is voor het behouden van schone lucht? De reden dat men kiest voor een luchtreiniger in huis is zeer divers. Soms wil men alleen muffe lucht verfrissen, maar een luchtreiniger dient in de meeste gevallen toch echt voor het verwijderen van verontreinigingen in het binnenklimaat.

Stof, allergenen van honden en katten, allergenen van huisstofmijt, pollen, een luchtreiniger wordt vaak ingezet om allergieklachten te verminderen. Voor het behouden van gezonde, schone lucht in huis verwijderen diverse luchtreinigers fijnstof, bacteriën en virussen. Ook wordt een luchtreiniger wel aangeschaft voor het verwijderen van nare luchtjes van bijvoorbeeld sigarettenrook, huisdieren, verkeer of industrie. Een moderne luchtreiniger is zodanig uitgerust met luchtfilters dat deze meerdere functies tegelijk heeft. Luchtreinigers die voorzien zijn van een meervoudig filtersysteem combineren meerdere zuiveringstechnieken voor een optimaal resultaat.

De beste luchtreiniger voor in huis

Wat de ideale luchtreiniger is, hangt af van de omstandigheden in huis. Bij het kopen van een luchtreiniger moet men letten op de grootte van de woonkamer, slaapkamer of andere ruimte waar men de luchtreiniger plaatst. De aard van de te verwijderen verontreinigingen moet duidelijk zijn. Moet de luchtreiniger voornamelijk rooklucht zuiveren, of is het verwijderen van stof en pollen erg belangrijk? Naast een algemene lucht zuiverende werking hebben diverse luchtreinigers namelijk extra filtercapaciteit en uitgebreide functies voor het verwijderen van specifieke verontreinigingen. Zo zijn sommige luchtreinigers bijvoorbeeld uitgerust met een speciaal pollenprogramma, extra krachtige ionisatie, bevochtiging en ventilatiefuncties. Een goede luchtreiniger voor in huis heeft verder een stille werking, bezit meerdere standen en is eventueel uitgerust met sensoren voor automatische luchtreiniging. Makkelijk in onderhoud en eenvoudig te vervangen filters zijn ook pluspunten.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen