Home Luchtkwaliteit Huis Luchtvochtigheid in huis te laag
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtvochtigheid in huis te laag

Een lage luchtvochtigheid in huis

Een woning met te weinig vocht in de lucht is niet comfortabel. Een lage luchtvochtigheid in huis veroorzaakt bovendien diverse gezondheidsklachten zoals droge ogen, hoofdpijn, een verstopte neus en vermoeidheid. Als men spreekt over de luchtvochtigheid bedoelt men meestal de relatieve luchtvochtigheid. Dit is het percentage van de maximale hoeveelheid vocht die de lucht bij een bepaalde temperatuur en luchtdruk kan bevatten.

De relatieve luchtvochtigheid in huis kan eenvoudig gemeten worden met hygrometers. Er zijn zowel digitale hygrometers als analoge hygrometers te koop. Deze luchtvochtigheidsmeters houden u elk moment op de hoogte van de actuele luchtvochtigheid in huis. Een goede relatieve luchtvochtigheid in huis ligt tussen 45% en 60%. We zien vaak dat de luchtvochtigheid in een woning lager is dan 45%. Vooral in de periode oktober tot april is dit het geval. In deze maanden is de verwarming in gebruik en is de buitentemperatuur lager.

Luchtvochtigheid in huis verhogen

Voor het verhogen van de luchtvochtigheid in huis heeft u bij AirSain keuze uit een groot aantal luchtbevochtigers.

Bij aanschaf van een luchtbevochtiger dient u op een aantal zaken te letten: de bevochtigingscapaciteit van de bevochtiger, de afmetingen van de te bevochtigen ruimte en de grootte het waterreservoir zodat een lange tijd onafgebroken bevochtigen mogelijk is.

Ook voor luchtbevochtiging geldt: té veel bevochtigen is ook niet wenselijk. Luchtbevochtigers met een hygrostaat schakelen zichzelf uit als de ingestelde luchtvochtigheid is bereikt. Met luchtwassers zoals Boneco 2055, Airbi Airwasher, Airbi Maximum en Venta LW45 is overbevochtiging niet mogelijk. Door natuurlijke verdamping van water wordt een evenwicht bereikt bij een gezonde luchtvochtigheid in huis.

Zie hier het overzicht van alle luchtbevochtigers. AirSain is uw specialist voor het verkrijgen van een goede luchtvochtigheid in huis. Voor vragen of advies belt u vrijblijvend met onze deskundige medewerkers: tel 0497 - 512164 (NL) of 011-515389 (BE).

 

Een lage luchtvochtigheid in uw woning eenvoudig verhogen met een kwalitatieve luchtbevochtiger

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen