Home Nieuws Luchtzuivering met Hepa filter Plasmacluster en bevochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtzuivering met Hepa filter Plasmacluster en bevochtiging

Gezonde lucht met Sharp. Schone, zuivere lucht

Gezonde lucht ademen wordt stilaan een luxe. Zelfs binnenshuis zijn onze luchtwegen niet veilig voor stof, pollen, huismijten, schimmels en bacteriën. In zijn kruistocht voor zuivere lucht gooit Sharp het wapen van de Plasmacluster in de strijd. Wij genoten enkele weken hoge bescherming.

Onze ervaring: Elk jaar opnieuw is het van dat: wakker worden met prikkende ogen, jeukende neus en een suffe kop. Hooikoorts. Het aanbod om een luchtreiniger en bevochtiger uit te proberen kwam dan ook bijzonder gelegen. Want, zo maakt de fabrikant zich sterk, onze toestellen zijn in staat om 99,99% van de pollen uit de lucht te halen. En dat is lang niet alles. Ook stof, haar, huisstofmijt en regelrechte ziekmakers als virussen, bacteriën, schimmels en sigarettenrook moeten er aan geloven.

Alsof het niet op kan, wordt ook nog komaf gemaakt met nare geurtjes die een keuken, huisdier of rokende medemens durven voort te brengen.

Sharp luchtreinigers met plasmacluster ionen en HEPA-filters

Hoe dat mirakel precies geschiedt? De toestellen van Sharp combineren 2 technieken: klassieke filters en, vooral, de eigen Plasmaclustertechnologie. De actieve koolstoffilter gaat de nare geurtjes te lijf, terwijl de HEPA filter stofdeeltjes en pollen opvangt groter dan 0,3 micron. De Plasmacluster is gebaseerd op een scheikundig proces waarbij een elektrische lading de in de lucht aanwezige waterdeeltjes splits in positieve waterstof- en negatieve zuurstofionen. Die gesplitste ionen klampen zich vast aan de ongezonde stoffen - ze vormen clusters en maken die via een natuurlijke scheikundige reactie onschadelijk. Klassieke apparaten zuiveren enkel aangezogen lucht in het toestel zelf, de clusterionen zijn ook in de ruimte actief en kunnen zelfs in stoffen dringen om hun werk te doen.

Automatische luchtreiniging. Sharp luchtreinigers met sensoren

Vier sensoren (stof, geur, vocht, temperatuur), die volgens 3 gevoeligheidsgraden kunnen worden ingesteld, meten continu de lucht.

Er is keuze tussen lucht reinigen, lucht reinigen en bevochtigen of clean ion shower. Dat laatste is een soort turbo om snel een erg vervuilde ruimte te reinigen.

Er zijn ook 3 ventilatorstanden. Een kleurendisplay, dat van rood tot groen oplicht, geeft in detail aan hoe het met stof, geur, luchtvochtigheidsgraad is gesteld.

Zie ook

Goede ervaringen door luchtreiniging met Sharp reinigers

"Wij lieten het toestel zowel in de slaap- en huiskamer als in de keuken zijn gang gaan en waren geen kleine beetje verbaasd over het resultaat".

"Volop in de pollentijd ontwaakten wij voor het eerst sedert lang weer met een fris hoofd. Bovendien heerste in de kamer een aangenaam, verkwikkend klimaat dat zowaar een lichte bos- of watervalsfeer opriep. In de slaapkamer is wel de laagste ventilatorstand aanbevolen, zo niet riskeren lichte slapers lawaaihinder. In de woonvertrekken toonde de Sharp luchtreiniger zich een doeltreffende geurvreter die korte metten maakt met de minder welriekende luchtjes die het aansteken van de open haard, een intensieve kooksessie of de hond des huizes al eens meebrengen".

Onderhoud van Sharp luchtreinigers. Filters vervangen

Al dat zuiveringswerk vraagt wel enig onderhoud. De HEPA-filter, die tot 5 jaar meegaat, hoeft u niet te zuiveren maar het koolstoffilter, luchtbevochtigingsfilter en sensorfilter, behoeven af en toe een sopje of een badje.

Sharp KC luchtreiniger

Conclusie: Als uw luchtwegen en uw gevoelige reukorgaan u lief zijn kan u bijna niet om dit wonderlijke toestel heen. Ideaal om de luchtkwaliteit in huis te bevorderen, voor mensen mét en zonder allergie. Een Sharp luchtreiniger is de meest betrouwbare geurvreter die er bestaat!

Kenmerken van de Sharp KC-C100EW

Wat: Sharp KC-C100E luchtreiniger met luchtbevochtiger
Kenmerken: Luchtreiniging max 306 m3 / uur.
Luchtbevochtiging: max 600 ml / uur.
Aanbevolen vloeroppervlakte: tot 38 m2
Waterreservoir: 4 liter
Filters: Antimicrobacteriële HEPA-filter, afwasbare koolstoffilter,? luchtbevochtigingsfilter
Geluidsniveau: min. 15 dBA
Verbruik: max. 41 W
Afmetingen: 378 * 265 * 586
Gewicht: 9 kg

Bron: Nieuwblad, zaterdag 5 juli 2008

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen