Home Luchtkwaliteit Huis Ventilator kopen of mobiele airco
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Ventilator kopen of mobiele airco

AirSain voor uw ventilator en airconditioner!

Voor- en nadelen van ventilatoren en mobiele airco's

U wenst verkoeling maar weet niet of u een ventilator of een mobiele airco moet kopen? Dan hier een paar zaken op een rijtje:

Zowel een ventilator als een mobiele airco brengt luchtverplaatsing in een ruimte teweeg. Dit geeft op zichzelf al verkoeling, maar een mobiele airco koelt de lucht daarbij nog eens extra. Een ventilator verplaatst enkel de lucht terwijl een mobiele airco de lucht ook daadwerkelijk koelt.

Vanzelfsprekend verschilt de aanschafprijs van beide apparaten. Daarom is het goed om na te gaan waar u echt behoefte aan heeft. Enkel verkoeling door een fris briesje of verkoeling door een lagere temperatuur in de hele ruimte? De ervaring leert dat bij aanhoudend hoge temperaturen een mobiele airco voor aanmerkelijk meer comfort zorgt. Tijdens een hittegolf is de verkoelende werking van een ventilator vaak te beperkt.

Verkoeling met ventilator

Niet iedereen vindt de krachtige luchtstroom van een ventilator prettig. Het kan lastig zijn een goede plaats voor de ventilator te vinden waarbij verkoeling wordt verkregen zonder hinderlijke trek. Overweeg daarom altijd welk type ventilator u koopt. Gelukkig is er volop keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een aantal ventilatoren voor gebruik in huis of kantoor:

  • Plafondventilator
  • Staande ventilator (statiefventilator)
  • Vloerventilator (torenventilator)
  • Tafelventilator
  • Muurventilator

U kunt kiezen voor een losse ventilator of voor een ventilator die aan het plafond of aan een muur moet worden bevestigd. De beschikbare ruimte op de vloer of op een kast speelt natuurlijk ook een rol bij het kiezen van uw ventilator. Behalve een comfortabele werking bezitten, moet een ventilator ook praktisch zijn.

Zie ook

Verkoeling met mobiele airco

Een mobiele airco heeft een hogere aanschafprijs, maar u mag dan ook meer verwachten van dit apparaat. Instelbare temperatuur, ontvochtigingsfunctie, en zelfs verwarming wanneer de airconditioner uitgerust is met een warmtepomp. Voor een mobiele airco betaalt u meer, maar het comfort in het binnenmilieu zal ook hoger zijn. Besparen op energiekosten is ook mogelijk. Kies dan voor een energiezuinige airco uit de A-klasse.

AirSain biedt keuze uit verschillende ventilatoren en mobiele airconditioners waarmee u in elke woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte aangename verkoeling krijgt. Waarom wonen, slapen of werken in de hitte? AirSain, alles voor verkoeling!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen