Home Nieuws Vuile scheepvaart 60000 doden
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vuile scheepvaart 60000 doden

Vuile scheepvaart 60000 doden

De luchtvervuiling door schepen is verantwoordelijk voor wereldwijd meer dan 60.000 doden per jaar. Dat concludeert een Amerikaans onderzoeksteam na uitgebreide bestudering van demografische gegevens en luchtcirculatiemodellen. Vooral nabij havens en in kuststreken in Europa, Zuidoost-Azië en India blijken relatief veel mensen te overlijden aan onder meer hartfalen en longkanker.

De onderzoekers baseren zich op gegevens uit 2002 en verwachten dat het werkelijke aantal doden als gevolg van de luchtvervuiling door de scheepvaart anno 2007 inmiddels een stuk hoger is. Als de politiek geen maatregelen neemt, zal het aantal doden de komende vijf jaar bovendien met nog eens 40 procent toenemen, aldus de onderzoekers.

De deskundigen denken dat de vervuilende scheepvaart bovendien nog allerlei ‘verborgen schade’ veroorzaakt. Doordat meer mensen astma krijgen bijvoorbeeld, wordt de gezondheidszorg duurder en ontstaat er ook economische schade door uitval van zieke werknemers. De onderzoeksresultaten worden door de onderzoekers gezien als een ‘belangrijk politiek signaal’.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen