Home Woordenboek l Luchtontvochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtontvochtiging

Luchtontvochtiging heeft als doel de luchtvochtigheid verlagen én de vochtigheidsgraad op een gezond peil houden. Tijdens luchtontvochtiging wordt in een binnenruimte vocht aan de lucht onttrokken met behulp van een luchtontvochtiger / luchtdroger. Wanneer de lucht een lage luchtvochtigheid heeft zullen natte materialen in een ruimte sneller drogen. Het binnenklimaat streeft immers altijd naar een vochtbalans.

Luchtontvochtiging wordt ingezet in binnenruimten die langdurig vochtig zijn. In huis kan dat bijvoorbeeld de badkamer of de woonkamer zijn. Ook bedrijfsmatig is de vraag naar ontvochtiging groot. In grote hallen, opslagruimten en zwembadruimten zorgen industriële luchtontvochtigers voortdurend voor goede omstandigheden in het binnenklimaat. Luchtontvochtiging voorkomt schimmelgroei, corrosie, houtrot, loslatend stucwerk en behang, muffe geuren en overlast door ongedierte zoals insecten.

Dit zijn enkele modellen luchtontvochtigers uit ons riante assortiment:

Zie ook

Luchtontvochtigers voor standaard toepassingen

Een luchtontvochtiger met compressor is het type ontvochtiger dat het meest wordt gebruikt. U heeft keuze uit een groot aantal modellen van dit type ontvochtiger. Van kleine ruimte in huis tot grote professionele ruimtes, er is altijd een passende oplossing beschikbaar.

Adsorptiedrogers

Met een adsorptiedroger verlaagt u de luchtvochtigheid ook snel in onverwarmde ruimtes. Een compressor ontvochtiger werkt optimaal in standaard - verwarmde of geísoleerde - ruimtes. Een adsorptiedroger werkt zelfs tot temperaturen rond het vriespunt.

Industriële ontvochtigers

Wanneer er behoefte is aan hoge capaciteit luchtontvochtiging, bijvoorbeeld in grote hallen of ruimtes met een hoge vochtbelasting, bieden wij keuze uit een groot aanbod industriële luchtontvochtigers. Overal en altijd ideale omstandigheden in het binnenklimaat!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen