Home Nieuws HEPA filter in Luchtreiniger Stofzuiger
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

HEPA filter in Luchtreiniger Stofzuiger

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER EN HEPA FILTERS!

Luchtreinigers en stofzuigers met HEPA filter

Het HEPA filter in een luchtreiniger zuivert de lucht van stof, fijnstof, huisstofmijt, huidschilfers, pollen en zelfs van rook. Een HEPA filter heeft een zodanig zuiverende werking dat het op grote schaal wordt toegepast. Naast luchtreinigers zijn ook de betere stofzuigers voorzien van een HEPA filter. Zoals een HEPA filter voor een stofzuiger los te bestellen is, geldt dat ook voor het HEPA filter in een luchtreiniger.

HEPA filters bieden verlichting bij huisstofmijtallergie, stofallergie, honden- of kattenallergie en hooikoorts. Wanneer de voorgeschreven gebruiksduur verstreken is, dient het filter te worden vervangen. Tijdig vervangen garandeert de goede luchtzuiverende werking.

HEPA filter bij allergie

Het HEPA filter in een stofzuiger is een enkelvoudig filter, dit betekent dat het filter alleen bestaat uit het materiaal voor HEPA luchtreiniging. In een luchtreiniger wordt het HEPA filter vaak gecombineerd met andere luchtfilters. Het HEPA filter maakt onderdeel uit van een filterset. HEPA luchtreiniging wordt bijvoorbeeld gecombineerd met een geurfilter, een katalytisch filter of een ionisator.

In luchtreinigers én in stofzuigers draagt het HEPA filter bij aan een allergeenarme omgeving. Huisstofmijt, stof en pollen blijven in het filter achter en worden niet ingeademd. Een HEPA filter onderschept 99,7% van alle deeltje van 0.3 micron (1 micron is 1/1000e millimeter) en groter waartoe de allergenen behoren. Let wel, een luchtreiniger is specifiek ontworpen voor het zuiveren van lucht terwijl een stofzuiger de opgezogen vuildeeltjes zo goed mogelijk probeert vast te houden. Een luchtreiniger is zodanig ontworpen dat vieze lucht niet langs het filter kan ontsnappen. In stofzuigers is dit nog maar de vraag.

HEPA filter in luchtreiniger vervangen

HEPA filters voor luchtreinigers zijn bij AirSain als luchtbehandeling accessoires los te bestellen. HEPA filters van de merken AiroSwiss, Blueair, Boneco, Coway, Delonghi, Gree, Sharp, Winix zijn uit voorraad leverbaar. Raadpleeg de handleiding van uw luchtreiniger wanneer en hoe het filter te vervangen. Voor advies kunt U ook contact opnemen met AirSain

Meer lezen over luchtreinigers en filters?

AirSain voor uw luchtreiniger en filters!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen