Home Nieuws 8000 Tilburgers ademen vuile lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

8000 Tilburgers ademen vuile lucht

8000 Tilburgers ademen vuile lucht

Naar schatting 7500 bewoners van Tilburg zijn in 2001 blootgesteld aan een te hoge concentratie stikstofdioxide. Ook krijgen nog eens 8000 mensen te veel fijnstof binnen. Dat blijkt uit de eerste rapportage Luchtkwaliteit, een wettelijk verplicht luchtonderzoek.

Het is de eerste keer dat Tilburg een luchtkwaliteitsonderzoek laat doen. Er zijn berekeningen gemaakt van de concentraties vuile stoffen zoals stikstofdioxide(NO2), fijnstof (PM10), koolmonoxide en benzeen. De mensen die teveel vuile stoffen inademen wonen allemaal langs de grote verkeersaders in de stad.

Wethouder L. Visschers denkt dat de overschrijdingen ‘niet direct verontrustend zijn’. In het rapport van de gemeente staat echter dat de genoemde stoffen schade aan de luchtwegen veroorzaken en hooikoorts en astmatische problemen in de hand werken.

‘Schokkende cijfers’ zegt voorzitter M. Jahae van de Milieuwerkgroep WNM tegen een verslaggever van dagblad BN/De Stem. Jahae denkt dat de gemeente meer zou moeten doen om de hoeveelheid verkeer af te remmen.

Milieuwethouder L. Visschers denkt echter dat het verkeer in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. Hij wil daarom het verkeer zoveel mogelijk omleiden via een ringweg om de stad, en het openbaar vervoer promoten. Verder zouden auto’s schoner moeten worden, omdat burgers nauwelijks uit hun auto te krijgen zijn. ‘Het lijkt toch artikel 1 van de Grondwet te zijn geworden: Ik Mag Autorijden’, schertst Visschers.

Het voorstel kreeg een ruime meerderheid van Provinciale Staten.
13-9-2002

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen