Energiezuinige Luchtontvochtigers

Sorteer op:

Een luchtontvochtiger bespaart geld door in een vochtige ruimte de luchtvochtigheid te verlagen. De stookkosten zijn hierdoor lager omdat droge lucht verwarmen minder energie kost dan vochtige lucht verwarmen. De kostenbesparing is zelfs nog groter wanneer u gebruik maakt van een energiezuinige luchtontvochtiger. U bespaart hiermee op twee fronten; op stookkosten en op het energieverbruik van de ontvochtiger zelf. Geniet van een gezonde, droge binnenruimte zonder uzelf zorgen te maken over een hoge energierekening. Met een energiezuinige ontvochtiger profiteert u optimaal van een gezonde woon- of werkomgeving.


Lees meer

Geoptimaliseerde aansturing van energiezuinige luchtontvochtigers

In de wereld van luchtontvochtiging is er net als op elk ander terrein steeds meer aandacht voor het energieverbruik van het apparaat. In een tijd van gestegen energieprijzen en milieubelasting is dat natuurlijk een goede ontwikkeling. De verbeterde aansturing van de luchtontvochtigers zorgt ervoor dat energiebesparing steeds makkelijker wordt. Diverse producenten hebben de software zodanig ontwikkeld dat de ontvochtigers op een slimme wijze naar de omstandigheden drogen. Deze slimme aansturing optimaliseert de inschakeltijd en het vermogen dat nodig is om de luchtvochtigheid op de ingestelde waarde te houden. Door slim gebruik te maken van speciaal ontwikkelde software doseert een energiezuinige luchtontvochtiger zijn capaciteit.

Energiezuinig drogen door nauwkeurige hygrostaten

Waar ontvochtigers voorheen voornamelijk met een aan-uit schakelaar werkten, zijn de meeste modellen tegenwoordig voorzien van een moderne hygrostaat besturing. De toegenomen nauwkeurigheid van de ingebouwde hygrostaten draagt bij aan de energiezuinige werking van luchtontvochtigers. Tegenwoordig zijn luchtontvochtigers ook vaak uitgerust met een timerfunctie. Deze timerfunctie is een aanvulling op de hygrostaat. De gebruiker kan zelf de werktijd van de ontvochtiger instellen. Dit voorkomt dat het apparaat onnodig veel energie verbruikt.

De juiste capaciteit kiezen

Kies een energiezuinige luchtontvochtiger met een kleine overcapaciteit zodat hij ook bij extreem vochtig weer het binnenmilieu kan drogen. Op onze site ziet u bij elke ontvochtiger het aantal m2 staan, wat de grootte van de kamer aanduidt bij een plafondhoogte van 2,5 meter. De luchtdroger kan de luchtvochtigheid in een ruimte met deze afmetingen prima onder controle houden. De juiste capaciteit van de luchtontvochtiger draagt bij aan energiezuinige luchtontvochtiging.

De meest energiezuinige luchtontvochtigers van dit moment verbruiken slechts 150 watt om 12 tot 13 liter vocht per dag in het waterreservoir op te vangen. Om ongeveer 20 liter vocht per dag uit het binnenklimaat te verwijderen zijn er luchtontvochtigers verkrijgbaar met een verbruik tot 200 watt. Energiezuinige ontvochtigers met 25 liter capaciteit hebben een stroomverbruik van ongeveer 300 watt, verschillende modellen blijven daar zelfs onder.

Advies over energiezuinige luchtreinigers?

Wilt u graag meer te weten komen over hoe u zo zuinig mogelijk kunt omgaan met een luchtontvochtiger? Neem dan vooral contact op met AirSain. Onze experts helpen u graag op weg met een advies op maat!

Energiezuinige luchtontvochtigers