Home Nieuws CO2 meter houdt klaslucht in het oog
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

CO2 meter houdt klaslucht in het oog

CO2-meter houdt klaslucht in het oog

 

De jongens en meisjes uit het vijfde leerjaar van de Einsteinschool zijn voortaan verzekerd van frisse lucht in de klas. Een nieuwe CO2-meter geeft aan wanneer de luchtkwaliteit in de klas ondermaats is.

Het gemeentebestuur van De Haan heeft twee CO2-meters aangekocht. ‘Die worden voor het project Lekker Fris uitgeleend aan de scholen’, legt schepen van Onderwijs Wilfried Vandaele (SAMEN) uit. Het project Lekker Fris is een actie van het Lokaal Gezondheidsoverleg en moet de scholen helpen werken aan een gezond binnenmilieu op school.

‘De CO2-meter is een eenvoudig te bedienen toestel dat door middel van led-lichtjes en waarden de noodzaak aan ventilatie weergeeft. De CO2-concentratie is een goede indicator voor de binnenluchtkwaliteit en de behoefte aan verluchting’, weet schepen van Leefmilieu Rudi Cattrysse (LB). In het vijfde leerjaar van meester Peter Buyle ging het toestelletje al meteen in het rood gisterenmorgen. Of de slechte luchtkwaliteit te maken had met de moeilijkheid van de toets die net tijdens de meting werd gegeven, willen we in het midden laten. Door het raam even open te zetten, werd de luchtkwaliteit al meteen heel wat beter.

‘In openbare ruimten, zoals schoollokalen en kinderdagverblijven, maar ook in de eigen woning is een goede ventilatie essentieel om een gezond binnenmilieu te realiseren. Door de aanwezigheid van mensen, printers en computers raakt de lucht in een gesloten ruimte al snel verontreinigd. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties’, zegt Peter Breemersch (LB), schepen van Volksgezondheid.

Na de Einsteinschool zullen ook de andere Haanse onderwijsinstellingen het apparaatje kunnen gebruiken. De leerlingen van het vijfde leerjaar scoorden gisteren, dankzij de frisse lucht en de extra concentratie in de klas, ongetwijfeld allemaal tien op tien voor hun toets.

Bron: www.nieuwsblad.be

Informatie over de bovengenoemde nieuwe CO2-meter

De Venti-Light is de praktische CO2-signaalindicator die bijtijds waarschuwt voor ventilatieproblemen. De gekleurde LED's aan de voorzijde vormen een "stoplicht"-signalering die een duidelijke indicatie geeft voor de mate waarin een vertrek wordt geventileerd. Op het display wordt naast het actuele CO2-niveau tevens de temperatuur weergegeven.

De sensor is zeer gevoelig en het apparaat behoeft geen onderhoud*).

Toepassingen:

  • scholen, universiteiten, kinderdagverblijven
  • kantoren, vergaderzalen
  • fitnesscentra & sportscholen
  • Bioscopen en theaters
  • woningen met vocht- of ventilatieproblemen

*) Het meetprincipe is gebaseerd op NDIR-technieken (Non-Dispersive Infra Red). De Vent-Light is uitgevoerd met de gepatenteerde ABC-Logic- zelfkalibrerende functie; compenseert drift die wordt veroorzaakt door sensorveroudering en garandeert een uitstekende langetermijnstabiliteit en lage onderhoudskosten.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen