21 juni zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Nieuws Condens Schimmel Stank verwijderen door vocht bestrijden
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Condens Schimmel Stank verwijderen door vocht bestrijden

Ontvochtigers voor huis, zwembad, industrie vindt u bij AirSain!

Vocht in woningen

Sinds mensenheugenis is het bestaan van gezondheidsklachten door een te hoge luchtvochtigheid in huis een bekend verschijnsel. We ervaren het allemaal wel eens. Een bedompte geur in een kelderruimte door een te hoge concentratie aan vocht. Een te vochtige kelder, of kruipruimte veroorzaken soms grote problemen. Als het probleem in deze ruimtes volledig onderschat wordt bestaat er de kans dat de volledige woning zeer vochtig wordt.

Vochtmeters voor woningen

Bewoners van een te vochtige woning zoeken naar een oplossing die er wel is, maar tijd nodig heeft. Er worden vochtmeters aangeschaft die het vermoeden bevestigen.

Voor meer informatie over vochtmetingen of bestellen van vochtmeters zie: Vochtmeting en hygrometers

Oplossingen voor problemen met vocht

Vaak begint dan het speuren naar een oplossing. Via internet worden allerlei termen ingevoerd zoals: vocht, vochtbestrijding, vochtig huis, vochtige kelder, vochtige woning, vochtigheid, vochtigheid meten, vochtigheidsgraad, vochtmeting, vochtprobleem…….etc.

Na lang zoekwerk wordt er een bedrijf ingeschakeld om een vochtmeting te houden. Deze vochtmeting is op zich natuurlijk goed om het probleem in kaart te brengen, maar is en blijft een momentopname.

Koudebruggen met als gevolg condensatie, isolatie alsook stookgedrag zijn aspecten die worden besproken. De kosten van een dergelijk onderzoek kunnen in sommige gevallen buitensporig hoog zijn.

Luchtontvochtigers verwijderen vocht tegen lage kosten

Het uiteindelijke besluit is meestal om een hulpmiddel in huis aan te schaffen voor regulering van het vochtprobleem. Het gebruik van een  luchtontvochtiger is de meest gebruikte toepassing. Het energieverbruik en geluidsniveau van dergelijke apparatuur is de afgelopen jaren veel gebruiksvriendelijker geworden.

Deze manier van vochtbestrijding is wel de meest eenvoudige manier van vochtbestrijding. Op een zeer efficiënte wijze wordt vocht door middel van condensatietechniek uit de lucht onttrokken.

Een vochtig huis wordt weer bewoonbaar en de vochtmeter zal weer een bevredigende vochtigheidsgraad aangeven. Vochtproblemen in huis worden op deze manier doeltreffend geminimaliseerd.

Voor meer informatie over ontvochtigen of bestellen van luchtontvochtigers zie: Ontvochtigen en luchtontvochtigers

Vochtbestrijding, vocht in huis voorkomen

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding geven zeer regelmatig het advies om de ventilatie in huis aan te passen en zonodig op te voeren.  Soms is dit mogelijk, maar vaak zal dit gepaard gaan met hoge investeringen waarvan het resultaat door geen enkele adviseur wordt gegarandeerd. Het opvoeren van de ventilatie kan zelf leiden tot een nog grotere hoeveelheid vocht in huis.

Als schrale troost dient te worden opgemerkt dat veel bewoners in ons vochtige klimaat een te vochtig huis hebben. Gelukkig is er voor iedere ruimte een passend antwoord te geven op vochtproblemen. Voorkomen is beter dan genezen, maar als het probleem van vocht zich voordoet is er altijd een oplossing.

AirSain ondersteunt u graag bij het voorkomen of oplossen van problemen met een vochtig huis. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden met u.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen