21 juni zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Luchtkwaliteit Info & Tips Condensatiedroger
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Condensatiedroger

Hoe werkt een condensatiedroger?

De condensatiedroger is het type luchtontvochtiger dat het meest gebruikt wordt. Deze luchtdroger verwijdert vocht uit de lucht door de omgevingslucht langs een gekoelde kern te leiden. Vochtige omgevingslucht wordt op deze wijze in zeer korte tijd afgekoeld. Het vocht condenseert in de condensatiedroger omdat lucht bij een lage temperatuur minder vocht kan bevatten. Het condensvocht wordt opgevangen in het waterreservoir of direct afgevoerd indien de condensatiedroger voorzien is van een vaste afvoerleiding. De gedroogde lucht wordt na ontvochtiging opgewarmd voordat deze in de binnenlucht wordt verdeeld.

Condensatiedroger met heet gas module

Luchtdroging door condensatie werkt zeer effectief in ruimten met een temperatuur boven 7°C. Indien de temperatuur van de omgevingslucht lager is dan 7°C kunt u toch een condensatiedroger inzetten. De luchtdroger moet in dat geval uitgerust zijn met een heet gas module. Diverse condensatiedrogers kunnen optioneel van een heet gas module worden voorzien.

Condensatiedroger met hygrostaat

Een condensatiedroger met ingebouwde hygrostaat is geschikt voor automatische luchtontvochtiging. Enkel de gewenste luchtvochtigheid instellen en de condensatiedroger doet de rest.

Mobiele condensatiedrogers voor gebruik in huis

Zowel voor gebruik in huis als voor professionele toepassingen is er een ruim aanbod condensatiedrogers. In huis wordt dit type luchtontvochtiger ingezet voor het verlagen van de luchtvochtigheid in woonkamer, slaapkamer, badkamer, kelder en wasruimte. Condensatiedrogers zijn tevens geschikt voor het ontvochtigen van garages, zwembadruimten, schuren, stallingen en kruipruimten. In huis plaatst men doorgaans mobiele condensatiedrogers. Deze drogers zijn eenvoudig verplaatsbaar en hebben geringe afmetingen.

Professionele condensatiedrogers

Professionele condensatiedrogers bezitten een hoge ontvochtigingscapaciteit en zijn vervaardigd van robuuste materialen. Voor permanente ontvochtiging in zwembadruimten, opslagruimten en bedrijfsruimten is een industriële condensatiedroger voor montage aan de wand of aan het plafond uiterst geschikt. Deze krachtige luchtdrogers zijn in staat om dagelijks honderden liters vocht uit het binnenklimaat te verwijderen. Hierdoor worden vochtproblemen zoals condens, schimmel, houtrot en corrosie voorkomen.

Professionele, mobiele condensatiedrogers zijn bijzonder geschikt voor het verlagen van de vochtigheidsgraad in winkels, kantoren, bibliotheken, musea en kleine opslagruimten. Ook in de verhuurbranche maakt men veelvuldig gebruik van dit type condensatiedroger.

Condensatiedrogers voor bouw en calamiteiten

Bouwdrogers zijn condensatiedrogers voor zware toepassingen. De krachtige luchtdrogers hebben een stootvaste behuizing en worden ingezet op bouwlocaties en in werkplaatsen en magazijnen. Ook bij waterschade en salvage is de condensatie bouwdroger het ideale apparaat om in korte tijd een grote hoeveelheid vocht te verwijderen.

Of u nu op zoek bent naar een condensatiedroger voor gebruik in huis of naar een industriële luchtdroger, u vindt hier het geschikte droogapparaat.

Hulp nodig bij het vinden van een luchtontvochtiger? Probeer onze online ontvochtiger hulp.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen