Home Nieuws De uitkomsten van Poznan
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

De uitkomsten van Poznan

De uitkomsten van Poznan

De klimaatconferentie in het Poolse Poznan heeft de koers vastgelegd voor verdere onderhandelingen naar de grote klimaattop van Kopenhagen eind volgend jaar. Daar moet de opvolger van het Kyoto Verdrag worden opgesteld. De belangrijkste uitkomsten van Poznan.

Werkschema: Twee onderhandelingsleiders hebben opdracht gekregen de plannen uit te werken tot Kopenhagen. Bovendien moeten er op lager niveau nog twee ontmoetingen plaatsvinden in Bonn, in Duitsland.

Hulpfonds: De ongeveer 190 landen werden het erover eens dat ontwikkelingslanden makkelijker toegang krijgen tot het hulpfonds waarmee ze zich kunnen aanpassen aan de klimaatveranderingen. Het fonds bestaat al, maar het geld kon tot dusver nog niet worden opgenomen. Over extra geld voor het fonds werden de landen het niet eens.

Luchtvervuiling: De industrielanden werden het ook niet eens om de verlaging van de broeikasgassen tot 2020 concreet vast te leggen op een percentage tussen de 25 en 40.

Bosbescherming: Ook in de strijd tegen de vernietiging van bossen werd geen nieuw akkoord bereikt. De afspraken van de klimaatconferentie in Bali in 2007 blijven gelden.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen