Home Nieuws Gezond wonen betekent goed ventileren
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Gezond wonen betekent goed ventileren

Gezond wonen, betekent goed ventileren

Heeft u wel eens nagedacht of u in een gezonde leeflucht woont of werkt, want dat is minstens zo belangrijk als gezond voedsel en sporten.

Als mensen leven wij 70 tot 80% van de dag binnen, door slechte ventilatie wordt de leeflucht binnen na verloop van tijd steeds ongezonder. De meeste onder ons hechten heel wat belang aan hun voeding, maar wat er in ons lichaam gebeurt door te ademen liggen de meeste mensen minder wakker van.

Dit komt onder meer omdat we van nature niet of weinig in staat zijn om een onderscheid te maken in goede of slechte lucht. Een goed werkend en onderhouden ventilatiesysteem is dan ook nodig om de kwaliteit van de lucht in gebouwen te verzekeren.

Ventilatie verbetert niet alleen de gezondheid van mensen door het verminderen van de verontreiniging van de lucht (door allergeen, stoffen, vetten, …), ook voor de gebouwen is een goede ventilatie belangrijk om geen vochtschade door condensatie of schimmelvorming te veroorzaken, want dat tast diverse materialen aan, zoals meubels, kozijnen en uw huisgenoten (woning) of personeel (kantoor gebouwen) kunnen hierdoor ziek worden.

Kinderen kunnen een permanente stofallergie oplopen en mensen die een luchtweg aandoening hebben zoals astma en bronchitis kunnen door slechte ventilatie meer last krijgen. Voor meer informatie kunt u diverse website’s bezoeken zoals, vrom, arboplus, ventilatieonderhoud en het astmafonds.

 

BRON: www.deondernemer.nl

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen