Home Nieuws GroenLinks wil geen scholen langs de snelweg
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

GroenLinks wil geen scholen langs de snelweg

GroenLinks wil geen scholen langs de snelweg

GroenLinks wil dat minister Cramer op de proppen komt met haar regeling die het bouwen van scholen langs de snelweg verbiedt.

Al meer dan een jaar bestaat er onduidelijkheid welke regels gaan gelden voor de bouw van gebouwen waar kinderen, maar ook ouderen en zieken verblijven op plekken waar de lucht ongezond is. GroenLinks stelt vandaag Kamervragen over het uitblijven van een regeling, naar aanleiding van een recent advies van de VROM-Inspectie over de omstreden bouw van een school pal aan de A58 in Roosendaal.

Geen nieuwbouw
Diverse onderzoeken laten zien dat kinderen, ouderen en mensen met een zwakke gezondheid extra te lijden hebben van het inademen van ongezonde lucht langs drukke wegen. Om die reden wil GroenLinks dat er geen nieuwbouw gepleegd wordt voor deze groepen langs snelwegen en drukke stadswegen. Bij het vaststellen van de wet Luchtkwaliteit in de Eerste Kamer in oktober 2007 beloofde minister Cramer al dit te regelen.

Kritisch oordeel
De nieuwbouwplannen van het Jan Tinbergen College in Roosendaal zijn omstreden. Ouders van leerlingen en omwonenden zijn tegenstander van de nieuwbouw aan de snelweg, omdat zij zich zorgen maken over de gezondheid van de kinderen. Op verzoek van de gemeente Roosendaal bekeek de VROM-Inspectie de houdbaarheid van de plannen.

De Inspectie oordeelt erg kritisch en stelt onomwonden dat niet aannemelijk wordt gemaakt waarom de school pal aan de snelweg gerealiseerd zou moeten worden. Ze baseren zich daarbij ondermeer op het standpunt van Rijkswaterstaat, dat de nieuwbouw van deze kwetsbare functie op deze locatie afraadt.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen