Home Nieuws Huisstofmijt bestrijden in huis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Huisstofmijt bestrijden in huis

Huisstofmijt

Het is een klein spinachtig diertje, de huisstofmijt. In grote aantallen kunnen de huisstofmijten echter veel hinder veroorzaken voor mensen met allergie voor huismijt. De huisstofmijt voedt zich met huidschilfers die we allemaal dagelijks in huis achterlaten. Vooral in bed blijven veel huidschilfers achter. Maar ook op de vloer, in het tapijt en in stoffen meubelen vindt de huisstofmijt zijn voedselbron.

Allergie voor huisstofmijt

Allergie voor huisstofmijt wordt veroorzaakt door de uitwerpselen van de mijten. Bij inademing ontstaat benauwdheid en kortademigheid bij mensen met huisstofmijtallergie. Het is belangrijk om bij de bestrijding van huisstofmijt zowel de voedingsbron als de uitwerpselen van de mijten te verwijderen.

Huisstofmijt verwijderen met een luchtreiniger

Regelmatig stofzuigen en voldoende ventileren is nodig om de door huisstofmijten geliefde huidschilfers en stofdeeltjes uit huis te verwijderen. Zwevende stofdeeltjes en allergenen van de huismijt in de lucht kunnen verwijderd worden met een goede luchtreiniger. De meeste luchtreinigers zijn voorzien van verschillende luchtfilters die stof en allergenen effectief uit de lucht verwijderen. Het meest bekende luchtfilter in een luchtreiniger is het HEPA filter (High Efficiency Particulate Air filter). Dit is een uiterst effectief filter dat geschikt is om kleine verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Voor goede bestrijding van de huidschilfers en uitwerpselen van de huisstofmijt dient het HEPA filter na een voorgeschreven gebruiksperiode te worden vervangen. De luchtreiniger houdt dan de optimale luchtreiniging in stand.

Huisstofmijt bestrijden voor schone lucht

Huisstofmijt bestrijden met een kwalitatieve luchtreiniger? AirSain heeft een ruim assortiment luchtreinigers van diverse merken. De luchtreinigers én accessoires zoals vervangingsfilters, bestelt u eenvoudig online bij AirSain. Voor specifieke informatie en technische gegevens van de diverse luchtreinigers zie: Luchtreinigers met filters.

Zijn de filters van uw luchtreiniger aan vervanging toe? AirSain heeft voor u de benodigde filters voor luchtreinigers overzichtelijk op een rijtje staan!

Voor vragen of advies bel vrijblijvend met AirSain of stuur een berichtje via het contactformulier.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen