Home Nieuws Insectenvanger kopen IGU Vector One Vector plasma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Insectenvanger kopen IGU Vector One Vector plasma

Insectenvangers voor horeca, keukens, productie

Hinder van vliegen, muggen, wespen, steekvliegen etc.

Naast het vervelende effect van steken door insecten (muggen, wespen, steekvliegen) of huidcontact (huisvliegen) zijn vliegende insecten verspreiders van ziektekiemen op mensen, huisdieren en gewassen. De schadelijke werking kan sterker zijn indien deze insecten in contact komen met levensmiddellen.

Insecten verdelgen in keukens, restaurants, instellingkeukens, horeca, supermarkten

Per vlieg kunnen tot wel 5 miljoen ziektekiemen worden meegenomen en deze ziektekiemen kunnen voedel bederven waardoor ziektes worden veroorzaakt. Met een geschikte voedingsbodem vermeerderen zich de ziektekiemen uitermate snel en laat een vlieg als het ware een voetspoor van ziektekiemen achter. Daarnaast kunnen er door bijvoorbeeld de huisvlieg (Musca domestica) tot 2000 eitjes per dag worden gelegd die binnen een paar uur in een vochtige en warme omgeving kunnen uitgroeien tot maden.

Het is dan ook van groot belang dat met name in een omgeving waar voedsel en drank wordt bereid en / of verkocht (onverpakt) de risico’s op besmetting worden weggenomen.

Insectenvangers met UV-licht

Algemeen bekend is dat insecten op lichtbronnen afkomen. Uit onderzoek is gebleken dat vliegende insecten het beste worden aangetrokken door ultraviolet licht met een lange golf (UV-A 365 Nm). Om vliegende insecten met UV-A licht te verdelgen zijn er 2 mogelijkheden:

In de nabije omgeving van de UV-A lamp is een onder elektrische stroom staand metalen rooster aanwezig waar het insect tegenaan botst. Op het moment van botsing ontstaat kortsluiting en wordt het insect geëlektrocuteerd. In het beste geval valt het insect in de opvangbak, maar het is ook mogelijk dat het insect of delen daarvan in de ruimte terechtkomen. Daarnaast komt het voor dat grotere insecten aan het metalen grid vast blijven zitten en door de lamp worden verbrand, hetgeen leidt tot een brandlucht en een verminderde werking door de aanslag van roetdeeltjes op de lamp of metalen grid. In ruimtes waar met voedsel wordt gewerkt is deze manier om insecten te verdelgen verboden, omdat dit niet volgens de HACCP-norm is.

Insectenverdelgers met kleeffolie

Een andere manier om vliegende insecten te verdelgen bestaat uit een UV-A lamp met daar achter een reflecterende folie voorzien van lijm. De vliegende insecten worden aangetrokken door de UV-A lamp en komen vervolgens in contact met de lijmfolie en blijven daaraan kleven. Zelfs grote insecten zoals de hoornaar (circa 3 cm) blijven op de folie achter. Omdat het uitgesloten is dat delen van insecten in de ruimte terecht komen, is deze wijze van het verdelgen volstrekt hygiënisch en in overeenstemming met de HACCP-norm.

Bekijk ons volledige assortiment insectenvangers op www.insect-o-cutor.nl

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen