Home Nieuws Nederland mag roetfilter vervroegd verplichten
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Nederland mag roetfilter vervroegd verplichten

Nederland mag roetfilter vervroegd verplichten

Het Europese Hof in Luxemburg heeft Nederland in het gelijk gesteld in de roetfilterzaak die al sinds 2006 loopt. Nederland had in dat jaar vooruitlopend op de Europese regelgeving een roetfilter op nieuwe dieselauto's verplicht willen stellen maar werd terug gefloten door de Europese Commissie.

Nederland is in hoger beroep in het gelijk gesteld door het Europese Hof in Luxemburg. Het Hof oordeelde dat de Europese Commissie destijds onvoldoende rekening hield met de ernst van de luchtvervuiling in Nederland.

De Nederlandse overheid wilde in 2006 roetfilters verplicht stellen op alle nieuwe dieselauto's. De Europese Commissie vond dat Nederland te ver vooruit liep op de Europese regelgeving en stak er een stokje voor.

Nederland werd vorig jaar in hoger beroep nog in het ongelijk gesteld, nu is besloten dat ons land toch het roetfilter eerder mag verplichten. De uitspraak komt helaas voor de overheid te laat, in 2009 wordt een roetfilter in de gehele Europese Unie verplicht op nieuwe dieselauto's. Aangezien de Nederlandse overheid kon verwachten dat de uitspraak pas rond deze tijd zou plaatsvinden, lijkt het erop dat het hoger beroep een prestigekwestie is geweest.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen