Home Nieuws Touring en Crevits versnellen uitbetaling roetfilterpremie
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Touring en Crevits versnellen uitbetaling roetfilterpremie

Touring en Crevits versnellen uitbetaling roetfilterpremie

Vlaams minister van Openbare Werken en Leefmilieu Hilde Crevits heeft in overleg met mobiliteitsclub Touring beslist om een eenvoudigere procedure uit te werken voor de retrofit roetfilterpremie. Automobilisten krijgen daardoor de premie voor een roetfilter op een oudere wagen sneller uitbetaald, zo meldt Touring vandaag.

Aangezien automobilisten minder lang op de uitbetaling van de premie zullen moeten wachten, hopen Touring en Crevits dat heel wat automobilisten de stap zullen zetten tot de installatie van een roetfilter op hun Euronorm 3 wagen.

Geduld
In de oorspronkelijk voorziene procedure moest de automobilist nogal wat geduld uitoefenen eer hij de premie kon ontvangen. De plaatsing van de filter moest goedgekeurd worden door de technische keuring. Na de keuring moest dan binnen de drie maanden per aangetekende brief met een speciaal formulier de aanvraag ingediend worden. Vervolgens moest de administratie ten laatste acht weken na de aanvraag beslissen over de gegrondheid van de aanvraag, waarna de premie ten laatste 2 maanden na die beslissing uitbetaald werd.

“Die procedure leek Touring niet erg bemoedigend voor de automobilist die via de roetfilterinstallatie het milieu wil sparen”, klinkt het. “In overleg met Touring besliste Vlaams minister Crevits om een eenvoudige procedure uit te werken, zodat de automobilist hooguit twee maanden na de installatie zijn premie kan ontvangen.”

Keuring
De keuring van de installatie zal bij de nieuwe procedure pas achteraf gebeuren, op het moment van de periodieke keuring van de volledige auto. Op die manier behoren ook de extra kosten en moeite die gepaard gaan met een mogelijke afzonderlijke keuring van de filter tot het verleden.

De subsidie van 400 euro voor een retrofit roetfilter wordt voorlopig enkel toegekend voor wagens met Euro3-norm. Een retrofit roetfilter houdt tussen 30 procent en 50 procent roet uit de lucht en is geschikt voor wagens die langere afstanden afleggen, aangezien hij eerst moet opwarmen alvorens hij rendeert.

Een roetfilter kost vandaag, naargelang het type wagen, 350 à 800 euro zonder montage. De premie dekt 80 procent van de gemaakte kosten met een maximum van 400 euro.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen