Home Alle Merken Bigassfans
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

BIG ASS FANS

Big Ass Fans, een groot idee ontmoet een comfortabelere realiteit! Een grotere, betere manier! Of het nu gaat om verstikkende hitte, verdovende kou of benauwende vochtigheid, ongemak kan overal toeslaan. De effecten ervan verlammen het moreel en de productiviteit van werknemers, dus in 1999 wilde een beginnende ventilator producent er iets aan doen. Het resultaat mag er zijn: een mooie lijn Big Ass Fans industriële luchtkoelers en HVLS ventilatoren voor luchtbehandeling op grote schaal.

BIG ASS FANS Luchtkoelers

BIG ASS FANS Onderdelen & accessoires

Selecteer het model waarvoor het accessoire / onderdeel / filter / onderhoudsmiddel nodig is.

BIG ASS FANS Oude producten (niet te bestellen)

Big Ass Fans, revolutionaire ventilatoren

Het bedrijf Big Ass Fans is begonnen onder de naam "HVLS Fan Company". De bedrijfsnaam zegt alles, ze ontwikkelden revolutionaire ventilatoren, HVLS ventilatoren (High Volume Low Speed). Het nieuwe inzicht dat grote ventilatoren met een lage snelheid draaien en vervolgens de ruimte comfortabeler en efficiënter koelen, sloeg direct aan. De HVLS ventilatoren zorgen sindsdien op veel bedrijfsvloeren voor weldadige koeling en verdeling van de luchtstroom. Na de beginperiode kreeg HVLS Fan Company een nieuwe naam: Big Ass Fans.

Grote HVLS-ventilatoren

Een grote hoeveelheid luchtverplaatsing zorgt voor koeling in de zomer en optimale verdeling van verwarmde lucht in de winter. De grote HVLS ventilatoren van Big Ass Fans verzorgen de grote luchtstroom tegen een laag energieverbruik. HVLS ventilatoren van Big Ass Fans leveren uw bedrijf of instelling een aanzienlijke energiebesparing op. Door optimale verdeling van geconditioneerde luchtstromen neemt het comfort in grote ruimtes toe. Door de lage snelheid ontstaan daarbij geen tochtklachten, terwijl de koeling als zeer prettig wordt ervaren. Big Ass Fans HVLS-ventilatoren zijn ontworpen voor langdurig, intensief gebruik in:

 • Industriële gebouwen
 • Warenhuizen en winkelcentra
 • Ziekenhuizen
 • Scholen
 • Hangars
 • Werkplaatsen
 • Magazijnen
 • Kassen
 • Horeca
 • Sportzalen
 • Evenementen

Comfort, stijl en energiebesparingen

Zoals bovenstaande opsomming van de toepassingen laat zien, Big Ass Fans grote ventilatoren worden niet langer alleen geïnstalleerd in productieruimtes en andere bedrijfsruimtes, maar op tal van andere plaatsen. Een grote loods, een atrium, een vertrekhal, een sportzaal, een groot kantoorgebouw, de ventilatoren bewijzen zich telkens weer door het comfort en de energie-efficiëntie in diverse grote ruimtes te verhogen. Big Ass Fans ventilatoren bieden comfort, stijl en energiebesparingen die het leven en werken aangenamer maken.

Big Ass Fans luchtkoelers

Op dezelfde grote schaal als haar HVLS ventilatoren zijn Big Ass Fans  / Cool-Space verdampingskoelers speciaal ontworpen voor grote ruimtes. De industriële luchtkoelers zijn mobiel, dus direct te plaatsen en te verplaatsen. Door intensieve verdamping van water in de luchtkoeler daalt de temperatuur van de omgevingslucht terwijl het energieverbruik zeer laag is.

Milieuvriendelijk koelen

Big Ass Fans  / Cool-Space luchtkoelers zijn uitgerust met een grote ventilator die ervoor zorgt dat de lucht in een grote ruimte snel circuleert zodat het comfort optimaal is. De milieuvriendelijke wijze van koelen kan direct spot-cooling opleveren tot maar liefst 18 °C. Eén Big Ass Fans  / Cool-Space luchtkoeler kan een ruimte tot 600 m² koelen. Voor het koelen van grotere ruimtes of ruimtes met meerdere vertrekken combineert u eenvoudig de verschillende Big Ass Fans  / Cool-Space luchtkoelers met uiteenlopende capaciteiten, zodat overal het gewenste comfort wordt bereikt.

Mobiele verdampingskoelers

Big Ass Fans  / Cool-Space verdampingskoelers hebben een geluidsarme werking en zijn dankzij de grote wielen op elk terrein verplaatsbaar. De luchtkoelers zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Is één verdampingskoeler niet voldoende? Combineer de uiteenlopende modellen zodat u de perfecte hoeveelheid klimaatbeheersing tot stand brengt.

Innovatieve koelmedia

De koelmedia in Big Ass Fans  / Cool-Space luchtkoelers hebben een extra groot volume waardoor een hogere opbrengst wordt verkregen, tegelijkertijd gaan de koelmedia langer mee. De gepatenteerde harscoating gaat de groei van schimmels en algen tegen, koeling verloop hygiënisch en gezond. Elke Big Ass Fans  / Cool-Space-koeler is ook GreenGuard Gold-gecertificeerd om te voldoen aan strenge, chemische emissienormen voor luchtkwaliteit.

Big Ass Fans  / Cool-Space: prijswinnende luchtkoeler

Big Ass Fans  / Cool-Space was in 2021 de ontvanger van het Occupational Health & Safety (OHS) nieuwe product van het jaar op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk in de categorie "Preventie van hittestress". De Occupational Safety and Health (OSH) organisatie houdt zich multidisciplinair bezig met veiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers. Met Big Ass Fans  / Cool-Space luchtkoelers haalt u toonaangevende, veilige en efficiënte verdampingskoelers in huis.

HVLS ventilatie samen met luchtkoelers: de perfecte combinatie

De omstandigheden in uw bedrijf of instelling optimaliseren? Comineer Big Ass Fans HVLS industriële plafondventilatoren met Big Ass Fans  / Cool-Space luchtkoelers! De aangenaam koele lucht afkomstig van de luchtkoelers wordt door de HVLS ventilatoren perfect verdeeld in de ruimte. Dit levert optimaal comfort, op de meest energie-efficïente wijze. De aanschaf van dure, energieverslindende airco-installaties kan achterwege blijven.