Home Nieuws Luchtreiniger Prijzen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreiniger Prijzen

Prijzen van luchtreinigers

Waarom is die ene luchtreiniger zoveel goedkoper dan die andere? Wie op zoek is naar een luchtreiniger ziet al snel grote prijsverschillen. De prijs van een luchtreiniger is van een aantal zaken afhankelijk, bijvoorbeeld van de aanwezige reinigingstechnieken en speciale programma's voor intensieve luchtzuivering. Ook de capaciteit van de luchtreiniger, de afwerking en het aantal filters bepaalt de prijsklasse van een luchtreiniger.

Bij het kopen van een luchtreiniger is het raadzaam om niet alleen op de aanschafprijs te letten, maar ook op de kosten van de vervangingsfilters en het energieverbruik. De levensduur van een luchtreiniger in een hogere prijsklasse is doorgaans langer dan van een goedkope luchtreiniger. Wie let op de filterkosten moet ook letten op de frequentie waarmee de filters moeten worden vervangen.

Goedkope luchtreinigers

Een goedkope luchtreiniger is minder rijk uitgerust dan een luchtreiniger uit een hogere prijsklasse, de zuiveringstechniek zal eenvoudiger zijn. Goedkope luchtreinigers hebben meestal minder luchtverplaatsing waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik in een grote woonkamer of royale kantoorruimte. Ook is het aantal programma's voor automatische luchtreiniging beperkt. Een goedkope luchtreiniger is minder krachtig, maar uitstekend geschikt voor luchtreiniging in kleine ruimten.

Luchtreinigers in een hogere prijsklasse

De wat duurdere luchtreinigers reinigen de lucht vaak met filters én met luchtzuiverende ionen. Voor perfecte luchtzuivering en een comfortabel binnenklimaat bezit een dergelijke luchtreiniger vaak ook een bevochtigingssysteem. Dankzij de meervoudige werking is het aantal verontreinigingen dat verwijderd wordt groot. Door de aanwezigheid van sensoren schakelt de luchtreiniger automatisch over op intensief lucht reinigen wanneer dat nodig is. Dit is handig in ruimten waar gerookt wordt, en op andere plaatsen waar de luchtkwaliteit sterk kan variëren.

Luchtreinigers van bekende merken zoals Sharp, Daikin, Coway en Winix zijn het resultaat van jarenlange ontwikkeling. De meest verfijnde zuiveringstechnieken zien we dan ook bij deze luchtreiniger merken.

De prijzen van mobiele luchtreinigers variëren van +/ €100,- tot +/ €600,-. Bij het kopen van een luchtreiniger raden wij aan verschillende modellen goed met elkaar te vergelijken. Voor vragen over luchtreinigers of een vrijblijvend luchtreiniger advies neemt u gerust contact op met AirSain. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen