Home Luchtkwaliteit Vochtprobleem Vochteter of luchtontvochtiger in de auto
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vochteter of luchtontvochtiger in de auto

AirSain voor elektrische luchtontvochtigers

In de herfst en in een natte winter kan het in uw auto erg vochtig worden, het interieur ruikt muf en de ramen beslaan erg snel. De luchtvochtigheid in de auto is dan te hoog. Dit is gevaarlijk omdat u minder zicht op de weg heeft vanwege de beslagen ramen, maar het het tast ook de bekleding in uw auto aan. Dat de auto prettig blijft ruiken en niet bedompt, heeft natuurlijk ook uw voorkeur.

Soorten vochteters

Er zijn een aantal manieren om het vocht in uw auto te verwijderen. U kunt gebruik maken van vochteters, luchtontvochtigers of van een elektrische luchtontvochtiger. Een vochteter in uw auto geeft een aantal problemen. De vochteter laat het water in een bakje lopen dat kan omvallen, de korrels zijn erg plakkerig en moeten regelmatig vervangen worden. De luchtontvochtiger zakjes zijn hygiënischer, maar moeten telkens in de magnetron drogen om weer opnieuw vocht op te kunnen nemen. Zowel de vochteters als de luchtontvochtigers zijn goedkoop, maar de absorberende werking is beperkt. Vaak beslaan de ruiten nog steeds en zijn de vochtproblemen niet verholpen.

Elektrische luchtontvochtigers

Een elektrische luchtontvochtiger werkt niet zoals een gewone vochteter. Het apparaat gebruikt netstroom en wordt tijdens een rit uit de auto genomen. Een elektrische luchtontvochtiger kan gedurende een paar uur in de auto worden gezet - in het begin langer omdat het vochtgehalte dan nog erg hoog is - wanneer de auto niet gebruikt wordt. Het apparaat verwijdert in korte tijd veel vocht. Een kleine luchtontvochtiger verwijdert al tot 12 liter vocht per dag, vergelijk dat eens met een vochteter uit de bouwmarkt of huishoudwinkel. Een elektrische luchtontvochtiger is duurder dan vochteters met navullingen, maar het apparaat werkt effectiever en kan ook gebruikt worden voor het drogen van uw woning, boot, caravan of camper.

Meer lezen over luchtontvochtigers?

AirSain voor een droog binnenklimaat!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen