Home Nieuws Frisse lucht in school
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Frisse lucht in school

Een gezond binnenklimaat in uw school?

Frisse lucht in een klaslokaal

Is het binnenklimaat in uw school of de school van uw kinderen eigenlijk wel gezond? Is er voldoende frisse lucht in de klaslokalen aanwezig? Op deze vragen moeten veel leraren en ouders het antwoord schuldig blijven. In een klaslokaal met veel leerlingen kan de lucht aardig bedompt raken. Een CO2 meter meet de concentratie koolstofdioxide in de lucht en waarschuwt wanneer extra frisse lucht is vereist. Door extra te ventileren stroomt verse, zuurstofrijke lucht in het lokaal en wordt CO2 afgevoerd. De CO2 meter detecteert dit en laat dit zien in een lage meetwaarde of middels een groen led-signaal. De koolstofdioxide meter waarschuwt direct weer bij een stijgende CO2 waarde.

CO2 meten voorkomt benauwde klaslokalen

Een CO2 meter is een uiterst effectief instrument voor het behouden van gezonde lucht in een klaslokaal of andere gemeenschappelijke ruimte in een school. Vaak worden ramen en deuren pas opengezet wanneer de lucht in de klas al muf en bedompt is. Er is dan al sprake van een slecht binnenklimaat en het duurt ook een tijdje voordat opnieuw voldoende frisse lucht in het leslokaal aanwezig is. Met een CO2 meter bent u voortdurend op de hoogte van de luchtkwaliteit in het lokaal. Het kleine apparaatje wordt op een muur bevestigd of op een kast geplaatst. De led signalen zijn op enige afstand duidelijk zichtbaar.

 

Frisse lucht in school met airconditioning

Ondersteunende afdelingen, kantoren, koffieruimten, vergaderruimten en technische ruimten in een school of universiteit voorziet men dikwijls van airconditioning. Niet alleen voor koelen, maar ook voor verwarmen, ventileren, bevochtigen, ontvochtigen en lucht reinigen. Moderne airconditioners kunnen duidelijk meer dan koelen alleen. Altijd aangename, frisse lucht in dat deel van het schoolgebouw waar dit het meest gewenst is. Voor airconditioning in een grote ruimte kiest u het best een airco installatie. Een kleine kantoorruimte in school kan prima gekoeld en verfrist worden met een mobiele airco.

Frisse toiletruimten

In sanitaire ruimten zorgen luchtverfrissers voor een aangename geur. Een automatische luchtverfrisser is doorgaans instelbaar zodat de spray interval zelf kan worden gekozen. Voor luchtverfrissing in toiletruimten in een schoolgebouw kiest men het liefst voor wandmontage luchtverfrissers. De luchtverfrissers worden op wanden en deuren geplaatst en zijn minder gevoelig voor vandalisme dan losse luchtverfrissers.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen