Home Luchtkwaliteit Vochtprobleem Luchtontvochtiger kopen voor verlagen luchtvochtigheid
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtontvochtiger kopen voor verlagen luchtvochtigheid

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Hoge luchtvochtigheid

Problemen met vocht

Het zijn vochtige maanden! Deze zomer kenmerkt zich vooral door de hoeveelheid neerslag. Deze bovengemiddelde regenval in combinatie met een temperatuur van 20 – 25 °C resulteert in een hoge luchtvochtigheid. Al maandenlang hebben we te maken met een hoog vochtgehalte van de lucht. Bij hogere temperaturen zorgt een hoge relatieve vochtigheid voor een benauwd gevoel.

Behalve dit vervelende benauwde gevoel zien we ook dat het overschot van vocht in de lucht voor problemen in huis zorgt. Op vochtige plaatsen in huis zoals keuken, kelder en badkamer, vindt schimmelgroei sneller plaats dan normaal. Deze vochtproblemen in huis nemen laatste weken snel toe als gevolg van de niet aflatende hoge luchtvochtigheid.

Stank en ongedierte door hoge vochtigheidsgraad

Een ander opvallend gevolg van de hoge luchtvochtigheid is een toename van ongedierte in huis zoals pissebedden, spinnen en zilvervisjes. Dit ongedierte houdt van warme, donkere en vochtige plaatsen in huis. In veel hoeken en beschutte plaatsen in huis vinden we spinnenwebben en kruipend ongedierte. De hoge vochtigheidsgraad in huis veroorzaakt ook een muffe, vieze lucht. Deze stankoverlast door de hoge luchtvochtigheid wordt veroorzaakt door de snelle groei van schimmels en bacteriën.

Vochtproblemen voorkomen met luchtontvochtiging

Bij dergelijke vochtproblemen adviseren wij het gebruik van een luchtontvochtiger voor het verkrijgen van droge lucht. Tijdige ontvochtiging voorkomt het ontstaan van vochtproblemen zoals schimmelgroei, het ontstaan van vochtplekken en aantasting van het meubilair en andere houten materialen in huis.

Vochtmeters voor meten luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in uw woning kunt u eenvoudig meten met een vochtmeter. Wellicht dat u niet vaak bent stilgestaan bij de actuele luchtvochtigheid in huis. Maar als u weet dat veel vochtproblemen in huis ontstaan door deze hoge luchtvochtigheid, is het zeer zinvol om meer inzicht in deze vochtwaarde te krijgen. Sinds jaren meten we massaal de actuele temperatuur in huis. Het meten van de luchtvochtigheid in huis neemt nu ook gestaag toe omdat steeds meer mensen inzien dat een goede vochtcontrole in huis ernstige vochtproblemen voorkomt.

De juiste luchtontvochtiger kopen

Het kopen van een luchtontvochtiger hoort niet gepaard te gaan met eindeloos zoeken en bestuderen van het juiste apparaat met voldoende droogcapaciteit. Op de website van AirSain vindt u diverse luchtontvochtigers overzichtelijk weergegeven met de juiste capaciteit voor ontvochtiging. U kunt eenvoudig zien voor welke ruimte elke luchtontvochtiger geschikt is.

Luchtontvochtigers met verschillende capaciteiten

In elke ruimte in huis kan zeer eenvoudig droge lucht worden verkregen dankzij het brede assortiment luchtontvochtigers van Amcor, DeLonghi, Fral, Dryfast, Klimaluft, Meaco, Ecor, Stadler Form, Toyotomi, Trotec en Gree. De capaciteit voor ontvochtiging begint al bij 10 liter vocht per dag in een ruimte van 66 m2 en kleiner. Grote ontvochtigers van Fral en Klimaluft zijn in staat tot verwijdering van maar liefst 2960 liter vocht per dag uit een ruimte van 11500 m2. Deze professionele luchtontvochtigers zijn geschikt voor industriële toepassingen zoals productiebedrijven, magazijnen, scheepvaart etc. Tussen deze twee uitersten van ontvochtiging vindt u een groot aantal modellen luchtontvochtigers met een capaciteit voor ontvochtiging die perfect is voor uw ruimte.

Luchtontvochtiging met ontvochtigers en bouwdrogers

Voor ontvochtiging van een kleine slaapkamer of kelder tot ontvochtiging van grote loodsen en productiebedrijven. AirSain is uw specialist voor optimale luchtontvochtiging. Kleine luchtontvochtigers, professionele luchtontvochtigers, bouwdrogers, adsorptiedrogers, industriële ontvochtigers en zwembad luchtontvochtigers. Voor elke ruimte met een te hoge relatieve luchtvochtigheid heeft AirSain de geschikte ontvochtiger in huis.

Luchtontvochtiging voor huis en bedrijf

Effectieve bevochtiging bij u thuis voorkomt vervelende vochtproblemen die hersteld moeten worden. Elk vochtprobleem is er een te veel als u weet dat voorkoming ervan eenvoudig is. Zowel bedrijven als particulieren vinden bij AirSain een uitvoerig aanbod luchtontvochtigers voor kleine, middelgrote en grote ruimten.

Tijdens aanschaf van de geschikte ontvochtiger krijgt u naar wens uitgebreid advies op maat! Uw specifieke ruimte verdient de aandacht van de deskundigheid van AirSain. Welke luchtontvochtiger is geschikt? Vraag gerust vrijblijvend advies over de mogelijkheden van luchtontvochtiging!

Meer lezen over ontvochtiging?

De ideale luchtontvochtiger vindt u bij AirSain!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen