Luchtontvochtiger slaapkamer

Sorteer op:

Een te hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer moet absoluut vermeden worden. Een te hoge luchtvochtigheid kan namelijk vochtige muren, een muffe geur en schimmelgroei veroorzaken.

Speciaal voor gebruik in de slaapkamer hebben onderstaande ontvochtigers een nachtstand.


Lees meer

Te hoge vochtigheidsgraad in de slaapkamer

Voor gezond slapen zijn twee zaken belangrijk. Een goed bed is onmisbaar en de omstandigheden in de slaapkamer moeten comfortabel zijn. Voor een gezonde nachtrust wordt een koele temperatuur geadviseerd. Waarschijnlijk heeft u het al eens gemerkt dat de lage temperatuur in de slaapkamer ook een nadeel heeft. Bij een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer ontstaat er condens op de ramen waardoor de ramen beslagen zijn. De hoge vochtigheidsgraad veroorzaakt schimmels op muren en het plafond. Bij langdurige vochtige omstandigheden groeien schimmels ook op gordijnen en het behang. Loslatend behang is ook een teken van een te hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer.

Luchtontvochtiger met ingebouwde hygrostaat

Een luchtontvochtiger in de slaapkamer voorkomt dat de luchtvochtigheid boven de ingestelde waarde komt. Na het instellen van de ingebouwde hygrostaat tussen 40 en 60% handhaaft de ontvochtiger de luchtvochtigheid op deze gezonde waarde. Omdat op een slaapkamer de verwarming weinig aan staat, is het belangrijk dat de luchtontvochtiger ook bij een lage temperatuur effectief werkt. Is het op uw slaapkamer kouder dan gemiddeld? Kies dan een adsorptiedroger omdat dit type luchtontvochtiger zelfs tot het vriespunt het vocht effectief uit de lucht haalt.

Ontvochtigers met een nachtstand en stille werking

De ideale ontvochtiger voor slaapkamers is uitgerust met een nachtstand. In deze stand schakelt het apparaat naar het laagste niveau waarbij hij in staat is de luchtvochtigheid voldoende laag te houden. Als de luchtontvochtiger een display heeft, dimt hij in de nachtstand de verlichting. Vanzelfsprekend heeft de ideale luchtontvochtiger een stille werking, en niet alleen in de nachtstand. Elk apparaat in een slaapkamer dat te veel lawaai maakt, roept irritatie op. Het is dus belangrijk dat ook het geluidsniveau van een luchtontvochtiger laag is. Het assortiment ontvochtigers met een stille werking is gelukkig groot. Er is voldoende keuze uit verschillende modellen met een geluidsarme werking.

Kleine luchtontvochtigers met een energiezuinige werking

De gemiddelde slaapkamer is niet groot. Er is ruimte om het bed, maar met de vrije ruimte op de vloer moet men spaarzaam omgaan. Een luchtontvochtiger in de slaapkamer is het liefst compact. Er zijn veel kleine modellen beschikbaar die ondanks de geringe afmetingen over een hoge ontvochtigingscapaciteit beschikken. Producenten van luchtontvochtigers zijn erin geslaagd energiezuinige modellen te ontwikkelen. De energiezuinige werking voldoet aan de moderne eisen aan fabrikanten. Breng energiezuinige modellen op de markt zodat u als consument van gezonde omstandigheden kunt genieten zonder torenhoge energierekening. De producenten zijn daarin geslaagd.