28 mei zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.

Luchtontvochtiger slaapkamer

Sorteer op:

Een te hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer is erg ongezond. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid in de slaapkamer nooit hoger dan 60% is. Om te voorkomen dat het te vochtig wordt, is een luchtontvochtiger speciaal voor de slaapkamer een uitkomst. Deze luchtontvochtigers hebben een nachtstand, waardoor ze hun werk doen zonder lawaai te maken. Alle luchtontvochtigers op deze pagina zijn geschikt voor in de slaapkamer.


Lees meer

Waarom een luchtontvochtiger in de slaapkamer?

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond leven. Voor een goede nachtrust zijn twee dingen onmisbaar: een goed bed en een gezond slaapklimaat. Voor een goede, gezonde nachtrust is een wat lagere temperatuur ideaal. Maar een lagere temperatuur heeft ook een nadeel: een hoge luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid wordt snel te hoog als het altijd koel is in de slaapkamer. 

Een te hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer is aan een aantal zaken te herkennen. Een duidelijk signaal is condensvorming op de ramen. Daarnaast veroorzaakt de hoge vochtigheidsgraad schimmels op de muren en het plafond. Bij langdurig vochtige omstandigheden kunnen de schimmels ook op de gordijnen en het behang gaan groeien. Ten slotte is een te hoge luchtvochtigheid ook nog te herkennen aan loslatend behang. 

Luchtontvochtiger met ingebouwd hygrostaat

Een luchtontvochtiger in de slaapkamer voorkomt dat de luchtvochtigheid te hoog wordt. Luchtontvochtigers met een ingebouwde hygrostaat (luchtvochtigheidsmeter) zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid nooit boven de ingestelde waarde komt. Stel de luchtontvochtiger in op de ideale luchtvochtigheid van 40-60%, en de de luchtontvochtiger zorgt dat de luchtvochtigheid altijd binnen dit bereik ligt. 

Omdat de luchtontvochtiger op de slaapkamer staat, een ruimte waar het altijd koel is, is het belangrijk dat de luchtontvochtiger ook goed werkt bij lage temperaturen. Is het op uw slaapkamer kouder dan gemiddeld? Kies dan voor een adsorptiedroger. Dit soort luchtontvochtigers halen zelfs tot het vriespunt efficiënt vocht uit de lucht.

Ontvochtigers met nachtstand

De ideale luchtontvochtiger voor de slaapkamer is uitgerust met een nachtstand. In deze stand schakelt het apparaat naar het laagste niveau, waarbij hij de luchtvochtigheid voldoende laag houdt. Als de luchtontvochtiger een display heeft, dimt hij deze zodat het licht van het scherm u niet uit uw slaap houdt. Uiteraard is een luchtontvochtiger in de nachtstand, maar ook als hij niet in de nachtstand staan, fluisterstil. Lawaai in de slaapkamer draagt namelijk niet bij aan een goede nachtrust.

Kleine, energiezuinige ontvochtigers

De gemiddelde slaapkamer is niet heel groot. De ideale luchtontvochtiger voor in de slaapkamer heeft daarom een compact formaat. Er zijn gelukkig veel kleine modellen beschikbaar, die ondanks hun geringe formaat over een hoge ontvochtigingscapaciteit beschikken.

Wilt u een gezond slaapklimaat maar geen torenhoge energierekening? Kies dan voor een energiezuinige luchtontvochtiger. Ook daarin is tegenwoordig gelukkig ruime keuze. Het merendeel van de luchtontvochtigers voor in de slaapkamer is energiezuinig.