Home Luchtkwaliteit Huis Luchtreinigers tegen Stank Sigarettenrook Muffe lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtreinigers tegen Stank Sigarettenrook Muffe lucht

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER EN IONISATOR!

Waarom een luchtreiniger kopen?

Frisse geuren, luchtverfrissing

Dagelijks nemen we een veelvoud van geuren waar in onze directe omgeving. Deze geuren kunnen zeer aangenaam zijn. Vaak voegen we zelfs geuren toe aan onszelf of onze omgevingslucht. U kunt hierbij denken aan parfum, deodorant en aftershave. Zaken als luchtverfrissers, geurkaarsen en wierook worden gebruikt om een persoonlijke sfeer in een ruimte te creëren.

Aangename geuren roepen positieve gevoelens op

De zintuigen van mensen worden geprikkeld door de aanwezigheid van geuren in een ruimte. Met name de detailhandel speelt in op het effect van geuren op onze zintuigen. Bakkerijen maken bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van aromastoffen met een broodgeur. De klant reageert positief op de aanwezigheid van de aangename bakgeuren. De zintuigen worden in dit geval aangenaam geprikkeld.

Minder prettige geuren: stank

Helaas hebben mensen vaker last van onaangename geuren (stank) dan dat men aangenaam verrast is door een prettige geur. Bij overmatige blootstelling aan vieze geuren spreken we van stankoverlast. De oorzaken van stank kunnen van uiteenlopende aard zijn. Daar komt nog eens bij dat stank zeer subjectief is. Een geur die door één persoon als stank wordt betiteld, kan een andere persoon slechts tot de uitspraak "vreemd luchtje" verleiden.

Stank in huis: muffe geuren, sigarettenrook, luchtjes van dieren

Meeste mensen ervaren geuroverlast als zeer hinderlijk. Een grote groep mensen reageert echter zeer sterk op de aanwezigheid van geuren. De zintuigen van deze mensen uit deze groep worden zeer sterk geprikkeld door de aanwezigheid van (sterke) geuren. Dit kan tot vervelende gezondheidsproblemen leiden.

Stankoverlast in huis kan onder andere veroorzaakt worden door:

  • Sigarettenrook en sigarenrook (verbranding van tabaksproducten),
  • Kooklucht (geuren die ontstaan tijdens koken)
  • Muffe geuren afkomstig van schimmelgroei,
  • Muffe geuren afkomstig van vochtschade,
  • Apparaten zoals printers,
  • Overdadig gebruik van parfums, deodorants etc.,
  • Nabijgelegen industrie,
  • Verkeer in de omgeving,
  • Geuren afkomstig van mensen (zweetgeur etc.),
  • Geuren afkomstig van dieren (natte vacht etc.)

Frisse lucht voor een aangenaam binnenklimaat

Zowel voor een goede gezondheid als voor een aangenaam verblijf in een ruimte is het zinvol om vieze geuren uit het binnenmilieu te verwijderen. Ieder van ons is gebaat bij frisse lucht. Een ruimte die vrij is van vieze geurtjes maakt een prettige indruk op uzelf, maar ook op gasten, medewerkers en bezoekers. Een frisse, geurvrije ruimte heeft snel een ontspannend effect op mensen.

Luchtreiniger voor frisse lucht en verwijdering van stank

Frisse lucht in één of meerdere ruimten kan men verkrijgen door het inzetten van een luchtreiniger. Een luchtreiniger zorgt voor verwijdering van vieze geuren door diverse filtertechnieken. Een ionisator verspreid in een ruimte negatieve ionen die zich binden aan geurstoffen zodat deze worden geneutraliseerd. Diverse typen luchtreinigers en ionisatoren zijn verkrijgbaar. Apparatuur van de merken Daikin, Lightair, Sharp, Gree, BlueAir, Coway, Delonghi, Boneco en Winix staan hoog aangeschreven door de effectieve zuiverende werking.

Luchtreiniging van sigarettenrook / tabaksrook verwijderen

Een luchtreiniger is een zeer hoogwaardig technologisch apparaat. Denkt u bijvoorbeeld eens aan sigarettenrook. Sigarettenrook bevat rookstoffen die vrijkomen bij de verbranding van tabak. Deze rookstoffen worden niet alleen door de roker geïnhalleerd, maar ook andere mensen die zich in dezelfde ruimte bevinden ademen de rookstoffen in. Tabaksrook is een samenstelling van vele tientallen schadelijke stoffen. Een luchtreiniger is in staat om het merendeel van deze schadelijke stoffen uit de ruimte te verwijderen door gebruik te maken van meerdere zuiveringstechnieken. Naast het veroorzaken van stankoverlast is alom bekend dat sigarettenrook tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.

Stank in vloerbedekking, gordijnen, meubelen

Sigarenrook en sigarettenrook zijn zeer complexe samenstellingen van diverse stoffen die een vieze geur veroorzaken. Deze geurstoffen bevinden zich niet alleen in de omgevingslucht, maar worden ook opgenomen door vloeren, wanden en meubilair in een ruimte. Gedurende een zeer lange periode blijven deze materialen geurstoffen en andere schadelijke bestanddelen afgeven aan de lucht in een ruimte. Hierdoor blijft geuroverlast in een ruimte gedurende een lange periode bestaan nadat men in de ruimte heeft gerookt.

Luchtreinigers kopen: informatie, advies, service

Luchtreinigers helpen uw woning of werkplek vrijhouden van onaangename geuren. Voorkom stankoverlast, en zorg op eenvoudige wijze voor een frisse woon- en werkomgeving.

Voor meer informatie of bestellen van luchtreinigers zie Luchtreinigers van van de merken Sharp, Daikin, Coway, Winix, Stylies, Delonghi, Meaco, Blueair, Gree, Boneco, Sanyo, Stadler Form.

Ionisatoren kopen: informatie, advies, service

Voor meer informatie of bestellen van een ionisator zie Ionisatoren van de merken Airbutler en LightAir.

Luchtverfrissers kopen: informatie, advies, service

Voor meer informatie of bestellen van een luchtverfrisser zie Luchtverfrissers van P+L Systems en ozongeneratoren van Airmaster en Trotec.

AirSain voor een uitgebreid assortiment luchtreinigers en ionisatoren!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen