Home Nieuws CO2 meten
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

CO2 meten

CO2 meting

CO2 metingen laten zien of er voldoende ventilatie in een binnenruimte is. Wanneer er onvoldoende geventileerd wordt, stijgt de hoeveelheid koolstofdioxide in de lucht omdat wij allen CO2 uitademen. Luchtverversing moet er voor zorgen dat vervuilde binnenlucht naar buiten wordt afgevoerd en verse, zuurstofrijke lucht in het binnenklimaat wordt gebracht. Door het meten van de concentratie CO2 in de lucht ziet u direct of de ventilatie toereikend is, of dat extra verse lucht nodig is om het binnenklimaat gezond te houden.

CO2 metingen zijn ideale binnenklimaat metingen voor scholen, kantoren, kinderdagverblijven en congrescentra. In elke binnenruimte waar zich veel mensen ophouden, voorkomen CO2 metingen ongezonde omstandigheden. Men kan tijdig ventileren wanneer de CO2 meter waarschuwt met led-signalen of een akoestisch signaal.

CO2 meters

Eén afzonderlijke CO2 meting is slechts een momentopname. De behoefte aan ventilatie in een binnenruimte kan gedurende de dag sterk variëren. CO2 meters monitoren daarom voortdurend het CO2 gehalte in de lucht. Deze meetinstrumenten waarschuwen direct als de hoeveelheid kooldioxide in de lucht te hoog is. Een CO2 meter wordt daarom ook wel een CO2 sensor of CO2 melder genoemd.

CO2 meten is erg eenvoudig. De CO2 meter dient centraal in een ruimte aanwezig te zijn. Het meetinstrument signaleert vervolgens automatisch bij onvoldoende ventilatie. De meeste kooldioxide meters waarschuwen door gekleurde led-lampjes te laten branden. Een aantal CO2 meters bezit een display waarop de actuele waarde te zien is.

Voor meer informatie over CO2 meters of bestellen: CO2 METEN

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen