Home Luchtkwaliteit Vochtprobleem Condens Vocht Schimmel bestrijden Luchtontvochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Condens Vocht Schimmel bestrijden Luchtontvochtiging

Uw luchtontvochtiger vindt u bij AirSain!

Met goede ontvochtiging vochtschade voorkomen

Vochtproblemen en vochtschade hebben invloed op de kwaliteit van uw leefomgeving. Zowel uw gezondheid als de staat van uw woning en inboedel wordt sterk aangetast door langdurige inwerking van vocht. Een vochtprobleem is effectief te bestrijden door het inzetten van een ontvochtiger. Deze luchtdroger voert voortdurend het overmatige vocht af. Water wordt voortdurend aan natte materialen onttrokken zodat uiteindelijk een aangenaam droog binnenklimaat ontstaat. Een gezonde luchtvochtigheid is goed voor u en uw kostbare bezittingen.

Waarom luchtontvochtigers gebruiken?

Overdadig vocht wordt vaak veroorzaakt door condensvorming, hetgeen meestal het gevolg is van onvoldoende ventilatie. Hierdoor ontstaan: een slechte atmosfeer, muffe geurtjes, schade aan meubels, schade aan gebouwen en goederen, gezondheidsklachten etc. Tevens is een te hoge luchtvochtigheid zeer hinderlijk voor mensen met astma, en allergische aandoeningen.

Dagelijks vocht in huis

Gedurende onze dagelijkse bezigheden in huis produceert een gezin bijvoorbeeld gemiddeld 11,5 liter aan vocht. Indien het vocht niet uit huis kan ontsnappen zal het zich in het huis gaan verzamelen en zoekt het een weg naar de koudste plaats in huis. Hier beginnen dan de problemen.

Het is daarom van groot belang het vochtgehalte tussen ca. 45 en 65% R.V. (Relatieve Vochtigheid) te houden. Met een luchtontvochtiger kan u dat eenvoudig realiseren.

Hygrostaat voor vochtgehalte lucht regelen

Om de gewenste luchtvochtigheid te bereiken, is er een humidistaat (vochtsensor) toegepast. Deze controleert de luchtvochtigheid van de aangezogen lucht, en zal indien deze te hoog is de koelcompressor starten om de lucht af te koelen en te ontvochtigen. Zodra de gewenste luchtvochtigheid bereikt is, stopt de compressor om zo de gewenste vochtigheidsgraad in stand te houden. Het koelsysteem van een ontvochtiger is dus eigenlijk hetzelfde als bij een airconditioner, zij het dat er geen warmte afgevoerd wordt en de ruimtetemperatuur constant zal blijven.

Anti vorst beveiliging luchtontvochtiger

Door de afkoeling van de lucht in het apparaat kan er bij ruimte temperaturen lager dan ca. 16°C (9°C bij De’Longhi ontvochtigers) ijsafzetting op de verdamper plaatsvinden, welke ernstige schade aan de ontvochtiger kan toebrengen.
Een antivorstbeveiliging, of ontdooifunctie, is daarom zeer belangrijk om dit voorkomen. Zo kan alleen een goede ontvochtiger elk jaargetijde worden gebruikt.

Ontvochtigers voor koude ruimten, luchtontvochtiging beneden 7 graden celsius

In ruimten zoals kelders kan de temperatuur vaak onder de eerder genoemde 9-16°C zijn. Om dan toch een goede ontvochtiging te verkrijgen adviseren wij? verwarming toe te passen zodat de lucht eerst verwarmd wordt en gemakkelijk ontvochtigd kan worden, zonder dat de ontdooifunctie aangesproken wordt.

Wij leveren luchtontvochtigers van betrouwbare wereldmerken, uw garantie voor een perfect binnenklimaat.

Alle ontvochtigers zijn eenvoudig online te bestellen, worden uit voorraad geleverd, en kunnen binnen 24 uur verzonden worden door heel Nederland.

Bekijk hier ons volledige assortiment: luchtontvochtigers

Meer lezen over ontvochtigen?

 

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen