Home Nieuws Droge mond Droge keel
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Droge mond Droge keel

AirSain voor een goede luchtkwaliteit!

Een droge mond, speelt het binnenklimaat een rol?

Droge mond door lage luchtvochtigheid

Een droge mond kan verschillende oorzaken hebben. Een droge mond of droge keel kan veroorzaakt worden door een gezondheidsprobleem zoals slaapapneu. Geen aandoening en toch altijd een droge mond? Het binnenklimaat speelt mogelijk een belangrijke rol. Door droge lucht in het binnenklimaat kunt u last hebben van een droge mond of droge keel. U heeft dan wellicht ook last van droge ogen en een droge huid.

Vooral in de winter is de luchtvochtigheid vaak erg laag. Bij vrieskou is er van nature weinig vocht in de lucht aanwezig. Daarbij droogt de warmte van een verwarming of kachel de lucht nog sterker. In dit deel van het jaar kunt u sneller last hebben van droge ogen en een droge mond of keel.

In het voorjaar en in de herfst is de luchtvochtigheid buiten hoger waardoor het binnenklimaat aangenamer is. Tegelijkertijd geldt dat een  airconditioner de luchtvochtigheid binnen ook doet verlagen. Een bevochtigingsfunctie op de airco voorkomt dit. Airconditioners met bevochtiging houden de luchtvochtigheid gezond.

Luchtbevochtiging

Het tijdstip waarop u het meeste last heeft van een droge mond of geïrriteerde keel is belangrijk te weten. Na een werkdag op kantoor of 's morgens na het slapen, na een dag in huis te zijn geweest? U herkent na verloop van tijd mogelijk een trend in de klachten. Het is de moeite waard om aandacht aan het binnenklimaat te besteden, en dat in de ruimten waar u gedurende een lange tijd aanwezig bent. Mogelijk is de luchtvochtigheid op kantoor, in de slaapkamer of woonkamer te laag.

Door middel van luchtbevochtiging behoudt u binnen een gezonde luchtvochtigheid. De ideale luchtvochtigheid binnen ligt tussen 45% en 55%.

Een droge mond of droge keel kan ook veroorzaakt worden door een aandoening. Patiënten met de ziekte van Sjögren hebben hier in ernstige mate last van. Mensen met slaapapneu hebben 's morgens vaak last van een droge mond. Bij twijfel over uw gezondheid moet u natuurlijk altijd contact opnemen met uw huisarts.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen